Cameratassen voor elk systeem en elk gebruiksdoel.

Cameratassen

Met de juiste fototas zijn camera en accessoires veilig opgeborgen en goed georganiseerd. Een goede cameratas is een lonende investering, want deze beschermt de kostbare foto-uitrusting. Of het nu voor een systeemcamera of voor een volwaardige DSLR met extra lenzen is, de grote fabrikanten hebben de juiste oplossing.

Verschillende types voor elk camerasysteem

Een schoudertas, of voor kleine camera's een heuptas, is handig voor stedentrips of ontspannen dagwandelingen en uitstapjes. Het draagcomfort is duidelijk beter dan wanneer de camera de hele dag om de hals wordt gedragen. Evoc en Pacsafe hebben ook stijlvolle modellen in het assortiment, die zeer geschikt zijn voor in de stad. Er is een geschikte fototas naar ieders smaak.

Praktische voordelen van cameratassen

Wanneer geen volledige, heel grote uitrusting nodig is, is een volwaardige fotorugzak meestal te veel van het goede. Een robuuste, goed gevoerde cameratas biedt evenveel bescherming en is eveneens super georganiseerd. F-Stop Gear en Midshift hebben naast professionele fotorugzakken ook betrouwbare, praktische fototassen in het assortiment. De indeling kan optimaal worden aangepast, zodat camera en accessoires veilig op hun plek blijven.

Cameratassen

Waar je bij cameratassen op moet letten

De binnenkant van een goede fototas is goed gevoerd en bekleed met zacht materiaal. Met klittenband aanpasbare tussenschotten houden de camera en de lens op hun plaats en beschermen deze tegen stoten en krassen. Enkele modellen hebben hoogwaardige extra's zoals een geïntegreerde regenhoes. Deze voorkomt tegelijk dat stof en zand in de tas terechtkomen. Extra vakjes voor lensborstel, reinigingsdoekjes en geheugenkaarten maken het gemakkelijker om de uitrusting op orde te houden.
De bescherming tegen diefstal speelt op reis eveneens een grote rol. Daarom zijn er onder andere voor stedentrips cameratassen met aangepaste veiligheidskenmerken. Zo is de draagriem versterkt met een dunne rvs-kabel en kunnen zakkenrollers deze dus niet zomaar doorsnijden met een mes.

Gevoerde accessoiretassen voor objectieven en dergelijke

Naast een tas voor de digitale camera hebben ambitieuze fotografen de mogelijkheid om ook de lenzen optimaal beschermd te vervoeren. In gevoerde lenstassen zitten de gevoelige lenzen veilig en beschermd tegen stof. Ook een statieftas is een nuttige aanvulling op de foto-uitrusting. Hierin blijft een monopod of tripod optimaal beschermd tijdens het transport.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.