Kinderklimschoenen: hoge prestaties voor kleine voeten!

Klimschoenen voor kinderen

De aankoop van speciale klimschoenen voor kinderen is niet alleen de moeite waard als hun schoenen versleten zijn. Vooral gemotiveerde en getalenteerde kleine sporters worden het contactgevoel met de rotsen al snel gewoon met kinderklimschoenen. Hier volgen enkele tips voor de aankoop van kinderklimschoenen.

Constructie van kinderklimschoenen

Klimschoenen voor kinderen zijn amper of zelfs niet voorgespand en hebben zelden een asymmetrische vorm. Dit komt omdat de voeten van jonge klimmers nog niet volledig ontwikkeld zijn. Bovendien klimmen kinderen nog niet op technisch hoog niveau, behalve dan op enkele uitzonderingen na. Daarom is het draagcomfort het allerbelangrijkste.

Uitrusting en maten van kinderklimschoenen

Zodat de schoenen gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken, zijn ze voorzien van een klittenbandsluiting of een elastisch trekkoord.
Met een lus aan de hiel is het bovendien gemakkelijker om van schoenen te wisselen, maar deze is niet bij elk model voorzien.
Kinderklimschoenen vind je hier in de maat 25 tot 36. Terwijl de modellen voor volwassenen normaal gezien iets kleiner uitvallen, bestaan er erg veel verschillende modellen van kinderklimschoenen. Onze maatadvies dat op klantenervaring gebaseerd is, kan hierbij helpen. Het is belangrijk dat een kinderklimschoen niet te strak zit. Kindervoeten zijn namelijk nog redelijk gevoelig, dus de klimschoenen mogen niet knellen of pijn doen. Omdat kindervoeten snel groeien, kun je beter in geval van twijfel een groter model nemen. Het is namelijk hoofdzakelijk de bedoeling dat ze een klimgevoel ontwikkelen.
Enkele modellen van kinderklimschoenen zijn bovendien voorzien van een verstelmechanisme aan de hiel (velcro of elastisch trekkoord). Zo kan de schoenmaat worden aangepast aan de groeiende voet.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.