Prismabrillen om te zekeren bij het klimmen

Prismabrillen

Wie kent het niet: je partner hangt al drie kwartier in de gordels en bouldert zijn klimroute. De zekeraar moet continu naar boven kijken om hem niet uit het oog te verliezen. Deze situaties staan garant voor pijn in je nek of nekkrampen. Maar gelukkig behoort dit nu allemaal tot het verleden. Sinds enige tijd zijn praktische prismabrillen op de markt, zoals bijvoorbeeld van Power'n Play, die zekeren mogelijk maken waarbij de nek wordt ontzien.

Werkwijze

De brillen zijn eenvoudig en efficiënt: terwijl de klimmer in ontspannen positie naar voren kijkt, kijkt hij in werkelijkheid naar boven. Dit komt door de vorm van de prismabril, die een spiegelbeeld weergeeft van wat boven de klimmer gebeurt. Zo kan de zekeraar de voorklimmer ondersteunen door met een vooruitziende blik te zekeren, ook al kijkt hij in feite helemaal niet in zijn richting. Opdat de bril niet van zijn hoofd afglijdt in situaties waarbij snel moet worden opgetreden, wordt de bril met een brilband op het hoofd vastgemaakt.

Lonend voor fanatieke klimmers

Hoewel het de eerste keer een beetje vreemd kan zijn, de wereld boven je hoofd zo met de bril te kunnen zien, toch wen je er heel snel aan. Het gebruik is heel snel aangenaam en gemakkelijk. De voordelen zijn duidelijk: lastige nekpijn behoort tot het verleden, irriterende spanningen kunnen voortaan eenvoudig worden vermeden. Zekeringsbrillen zijn geschikt voor alle touwklimmers die regelmatig hun rondje draaien in de hal of op de rots. Vooral diegenen voor wie de training niet stijl genoeg zijn kan, zijn zeer te spreken over de bril. Wie de bril eenmaal heeft uitgeprobeerd, zal zich afvragen hoe hij het ooit zonder heeft kunnen doen.

Gezondheidsrisico's door het zekeren

Tegenwoordig weet de medische wetenschap nog niet helemaal zeker wat voor effecten regelmatig zekeren heeft op de gezondheid. Vooral omdat het continu naar boven kijken zeer inspannend is voor de nekspieren, wordt verwacht dat het zekeren chronische pijn veroorzaakt en verantwoordelijk is voor verkeerde houdingen. Wie dit niet wil riskeren, pakt nu de zekeringsbril.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.