Five Ten Merkshop

Five Ten - bij klimschoenen in de kopgroep

Het verhaal van Five Ten begon - hoe kan het ook anders bij een Amerikaans merk waarvan de oorsprong bij het klimmen ligt - in het Yosemite-dal. De moeilijkheidsgraad 5.10 markeerde in het midden van de tachtiger jaren bij free-climbing de overgang van heerlijk klimmen naar de routes waarop het er extreem aan toeging. Charles Cole, de oprichter van Five Ten en ook bekend als voorklimmer van gedurfde plaat- en wrijvingsklimpartijen met behoorlijke run-outs, stelde zich ten doel een klimschoen met een speciaal ontwikkeld rubbermengsel te ontwerpen. Kort daarna was het legendarische STEALTH-rubber een feit! Tot op de dag van vandaag is dit rubber met zijn verder ontwikkelde mengsels altijd bij de zwaarste tours aanwezig. Het is Five Ten telkens weer gelukt, de meetlat voor high-end klimschoenen hoger te leggen en daarbij regelmatig nieuwe standaards aan te meten!

Bikeschoen van Five Ten - de keuze voor veeleisende trails

Topatleten vertrouwen echter niet alleen bij de zwaarste klimroutes en boulderen op de schoenen van Five Ten. Al meer dan twintig jaar zijn ze praktisch niet meer weg te denken uit het bikeschoen segment. Bij het freeriden, trailrunning en downhill, overal waar het er extreem aan toe gaat, kom je Five Ten schoenen tegen! Daarbij combineren de bikeschoenen een voor het fietsen afgestemd Stealth rubber zoolmengsel met extreem veel grip en een uitstekende verwerking met een hoog draagcomfort en een casual look! De schoenen bieden een absoluut betrouwbare houvast op de platformpedalen, wat doorslaggevend is voor de controle. Five Ten biedt bij het biken voor elk gebruiksdoel de juiste schoen. Ze hebben allemaal een goed geprofileerde zool met een uitstekende wrijving en het bovenmateriaal is robuust afgewerkt.

Approachschoenen - stijlvolle sneakers van Five Ten

De combinatie van grip, solide afwerking en modieus design zijn natuurlijk ook uitstekend geschikt voor de approach en alledaags gebruik. Daarom heeft Five Ten een compleet palet aan stijlvolle approachschoenen en sneakers in zijn assortiment!

Five Ten Stealth - rubbermengsels voor elk gebruiksdoel

100% betrouwbaar materiaal is onmisbaar in de sporten waarin Five Ten thuis hoort en bepaalt vaak het verschil tussen succes of mislukking. Bij het klimmen, boulderen, downhill en mountainbiken mag je voet gewoon niet wegglijden! De beslissende factor voor een rubbermix is de combinatie van houdbaarheid en wrijving. Om ervoor te zorgen dat een klim- of een bikeschoen zo lang mogelijk mee gaat, moet de zool zeer bestendig zijn. Tegelijkertijd moet in elke terrein de wrijving kloppen. Want onderweg op de rots, downhill in het zadel of op de approach, altijd moet je absoluut kunnen vertrouwen op de grip. En dat lukt Five Ten! Dankzij een fijne afstemming van de verschillende Stealth rubber varianten en de zeer nauwe samenwerking met de topatleten van de betreffende sporten.