Fietsbrillen: effectieve bescherming van de ogen tegen UV-stralen, insecten, wind en stof

Fietsbrillen

Ongeacht of op veeleisende, ruwe trails bij wisselend licht, of op eindeloos lange bergpaswegen met de racefiets - de juiste fietsbril beschermt de ogen tegen UV-stralen, wind, insecten, stof en steentjes! Bestuurders van racefiets en mountainbike hebben evenveel bescherming nodig, daarom horen fietsbrillen tot de basisuitrusting van elke fietser.

Wat is de functie van een fietsbril

Duidelijk op de voorgrond: de bescherming van de ogen! Naast enkel de bescherming heeft een fietsbril een paar andere, belangrijke taken. Hij dient zo mogelijk bij elk licht te functioneren, het gezichtsveld moet natuurlijk kloppen en de bril mag, net als bij elke andere sportbril, niet knellen.

  • UV-bescherming: Fietsen vindt plaats in de vrije natuur. Daarom hebben de ogen bescherming nodig tegen het schadelijk effect van zonlicht. Topmerken als Julbo, Oakley, Smith, Uvex en POC gebruiken allemaal hoogwaardige glazen die het complete spectrum van UVA-, UVB- en UVC-straling absorberen.
  • Bescherming tegen stof en bescherming tegen verwondingen: De ogen kunnen niet alleen door het zonlicht geïrriteerd raken. Wind en stof irriteren het oog op den duur ook. Muggen, struikgewas, laag hangende takken en opspattende steentjes leiden niet pas bij hoge snelheden tot verwondingen.

Fietsbrillen

Wat een goede fietsbril kenmerkt

De aerodynamische pasvorm en de glazen! Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de bril tijdens de gehele tour comfortabel te dragen is en dat er geen onaangename schuurplekken bij de pootjes ontstaan. Alleen een goed zittende fietsbril kan de ogen betrouwbaar beschermen. Ook dient er rekening mee te worden gehouden dat de fietsbril of wielrenbril met een helm gecombineerd wordt. Dat geldt zowel voor racefiets- als mountainbikehelmen, als ook voor fullface-helmen die met goggles worden gebruikt.
Behoorlijke glazen zijn eveneens een must! Zij beschermen tegen UV-straling en bieden, afhankelijk van de tint en de kleur, een lichter makende werking op donkere dagen of extra bescherming tegen verblinden bij fel licht. Bijzonder slim zijn de brillen met zelfkleurende glazen die zich aanpassen aan wisselvallig licht. Zo voldoet één bril aan bijna alle voorwaarden en het tijdrovende verwisselen van de glazen behoort tot het verleden. Een polarisatie is eveneens zinvol. Deze vermindert storende reflecties en helpt om de afstand beter in te kunnen schatten.
De absolute voorlopers onder de hoogwaardige fietsbrillen zijn Bulbus, Oakley, Smith, Uvex, POC. Deze hebben talrijke verschillende monturen van stijlvol tot aerodynamisch - daar is voor zowel dames als heren zeker wat te vinden.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.