Strandtenten voor bescherming tegen zon en wind op het strand

Strandtenten

Op het strand, bij een meer of openluchtzwembad en op de camping zijn strandtenten een populaire aanvulling op de stranduitrusting of campinguitrusting. Zo zijn er de praktische strandtenten van Outwell en Uquip als praktische pop-up tent, oftewel als pop-up strandtent, als opblaasbare strandtent en als constructie met klassieke tentstokken.

Strandtenten zijn in principe halfopen koepeltenten die van dezelfde materialen zijn gemaakt als andere tenten. Hiertoe behoren vaak een stabiel grondzeil en een licht bovenmateriaal van polyester, polyamide of nylon. Vouwbare tentstokken voor strandtenten zijn meestal gemaakt van glasvezel.

Strandtenten in plaats van strand windbescherming

Een klassieke windbescherming voor het strand lijkt op een muurtje of hekje. De windbescherming wordt met palen in het zand of in de aarde vastgezet en stevig gefixeerd met opspanlijnen. De strandtent daarentegen biedt niet alleen goede bescherming tegen wind en opwaaiende zandkorrels, maar zorgt ook voor een uitstekende uv-bescherming.

In een doorsnee strandtent kan één volwassene zitten, zoals in een tent, of kunnen twee personen zo liggen dat Óf het bovenlichaam Óf de benen in de schaduw liggen. Met een extra zonnescherm kan de omvang van de schaduw verder worden vergroot. Zo is er ruim voldoende plek voor koppels of kleine families en is iedereen optimaal beschermd tegen wind en uv-straling.

Pop-up strandtent en strandtent

Het opzetten van normale tenten is bij de meeste zwemmeren en recreatiestranden niet toegestaan. Een strandtent daarentegen wordt meer beschouwd als een kruising tussen zonnescherm en windbescherming. Een pop-up strandtent zet als het ware zichzelf op. Hij ontvouwt zich en wordt voor het vervoer opgevouwen als een grote platte schijf.

Het opzetten van een strandtent met frame neemt dus weliswaar iets meer tijd in beslag, maar is ook met een paar handbewegingen in een paar minuten gedaan. In een opbergzak kan de klassieke strandtent met frame compact worden vervoerd. Vooral voor kinderen en families bieden strandtenten optimale bescherming tegen zand en wind, zodat iedereen zorgeloos van de zon kan genieten.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.