Tunneltent - ruimtemirakel met veel comfort

Tunneltent

Niets is meer ontspannend dan een gezellige nacht buiten na een dag vol avontuur. Een goede tent loont al gauw. Toen de eerste tunneltent meer dan 30 jaar geleden op de markt kwam werden de voordelen van deze vorm boven de koepeltent snel duidelijk en waren ze bovendien net zo overtuigend.

Tunneltenten van hoge kwaliteit zijn echte ruimtemirakels en bieden secure bescherming tegen wind en regen. Ze zijn ook vaak uitgerust met verschillende compartimenten, zodat men regenachtige dagen met thee en bordspelen in de voortent kunt doorbrengen. Op deze manier is men op alle eventualiteiten voorbereid en kan er dus ontspannen worden uitgekeken naar een overnachting op een rots of tijdens de tour.

Effectief gebruik van het oppervlak

Door zijn ontwerp maakt de tunnelconstructie een optimaal gebruik van het basisoppervlak mogelijk. Claustrofobie treedt in die zin voornamelijk bij minimalistische 1-persoons tenten op.

Constructie van tunneltenten

De meeste modellen hebben een extra voorcompartiment, gevolgd door de slaapruimtes. Aan de ene kant heeft dit het voordeel dat er af en toe een regenachtige dag in kan worden doorgebracht. Bovendien kan men hier de vuile bovenkleding uittrekken en zo het slaapgedeelte schoon houden.

Om gewicht te sparen zijn er ook varianten zonder voortent beschikbaar. Hier wordt het gedeelte bij de ingang en uitgang van de tent als voortent gebruikt om voldoende ruimte voor de uitrusting over te houden.

Ventilatie van tunneltenten

Veel fabrikanten hebben hier slimme oplossingen bedacht. De tunnelconstructie is ideaal voor het genereren van een zuigeffect. Op deze manier wordt bij veel modellen voor optimale ventilatie gezorgd.

Ruimte voor vele personen

Waar koepeltenten door hun bouwwijze snel hun grenzen bereiken, kunnen er met de tunnelconstructie toch goede resultaten worden behaald. Veel tenten voor meer dan 4 personen zijn daarom gebaseerd op de tunnelconstructie. Ze hebben meestal een voorcompartiment met aangrenzende slaapvertrekken. Tunneltenten met een ontwerp voor maximaal 8 personen zijn daarom niet ongebruikelijk.

Opzetten van tunneltenten

Vaak gaat het opzetten van tunneltenten bijzonder snel, aangezien de binnen- en buitentent standaard met elkaar verbonden zijn en alleen de koppeling moet worden bevestigd - vastzetten, klaar! Om die reden is deze ook geschikt voor opzetten bij slecht weer.

Windbestendigheid

Tunneltenten hebben een korte en een lange zijde. Vanwege het kleinere oppervlak moet de korte kant altijd dwars op de windrichting worden geplaatst.

Accessoires voor tunneltenten

Ook voor tunneltenten vindt u veel accessoires in onze shop, zoals tentonderzeilen, haringen, reparatiesets of voortentvloeren. Maar ook is er van alles te vinden voor het onderhoud van tunneltenten zoals impregnatie- en verzorgingsproducten.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.