Fietsverlichting voor het perfecte zicht in het donker

Fietsverlichting

Daar gaat bij iemand een lichtje op, of twee of drie! Fietsverlichting zorgt op de fiets voor een goed zicht in het donker of de schemering. Hetzij achterlicht, hetzij koplamp, bij slecht zicht is een goede verlichting van essentieel belang. Zowel tijdens outdooractivteiten als in het verkeer! Wat doe je dus wanneer je fietstocht uitloopt en het donker begint te worden? Fietslicht aan en verder rijden!

Een volledige fietsverlichting bestaat uit een koplamp en een rood achterlicht. Samen met de juiste reflectoren is zo een duidelijk zicht op de weg, maar ook een goede zichtbaarheid voor andere verkeersdeelnemers gewaarborgd. Of het nu als signaalelementen is bij gebruik in het verkeer of als krachtige verlichting bij nachtelijke tochten, hoogwaardige fietsverlichting is een must.

Krachtige fietsverlichting kan heel wat

Een moderne fietslamp is veel meer dan dat flakkerende lampje uit het verleden. Sterke lichtkracht, een lange brandduur en vooral een onafhankelijke stroomvoorziening maken van het fietslicht een hightech product.

Vandaag de dag heeft fietsverlichting het een en ander in zijn mars. Wat betreft lichtsterkte (aangegeven in lux of lumen) hoeven ze zich in ieder geval niet te verstoppen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook tijdens een pauze of bij pech als praktisch standlicht worden gebruikt. Sommige fietslichten hebben daarnaast een knipperlichtfunctie om bij een ongeval de aandacht te trekken.

Fietsverlichting

Welke fietsverlichting is er?

In het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen dynamosystemen en fietsverlichting die werkt op een accu of op batterijen. Terwijl dynamosystemen afhankelijk zijn van de dynamo van de fiets en alleen dan schijnen wanneer er gefietst wordt, zijn systemen die werken op een accu of op batterijen veel onafhankelijker. Bij moderne mountainbikes en racefietsen worden doorgaans alleen nog maar verlichtingssystemen met zelfstandige stroomvoorziening gebruikt.

Koplampen zijn bedoeld om de weg te verlichten. Ze worden bevestigd aan het stuur en zijn heel eenvoudig te plaatsen en er weer af te halen. Achterlichten zijn bedoeld om gezien te worden. Zo word je als fietser ook in het donker opgemerkt door andere weggebruikers. Andere reflecterende elementen aan de wielen en de pedalen verbeteren de zichtbaarheid nog extra.

Met krachtige fietsverlichting van Lupine, Contec, CatEye, Busch & Müller of een ander topmerk zijn maximaal zicht en veiligheid in de schemering of duisternis een feit. "En er was licht!"

Meld je nu aan & krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5
Meld je nu aan &
krijg € 5