Fietsverlichting voor het perfecte zicht in het donker

Fietsverlichting

Daar gaat iemand een licht op, of twee of drie! Fietsverlichting zorgt op de fiets voor volledig zicht in het donker of tijdens de schemering. Hetzij als achterlicht of als koplamp, bij slecht zicht is een goede verlichting van essentieel belang. Zowel tijdens outdooractivteiten als ook in het wegverkeer! Wat doe je dus wanneer je fietstocht uitloopt en het donker begint te worden? Fietslamp aan en verder rijden!

Een volledige fietsverlichting bestaat uit een koplamp en een rode lamp voor de achterkant. Samen met de juiste reflectoren is een duidelijk zicht op de weg, maar ook een goede zichtbaarheid voor andere verkeersdeelnemers gewaarborgd. Hetzij als signaalelementen voor het gebruik in het wegverkeer of als krachtige verlichting bij nachtelijke tochten, hoogwaardige fietsverlichting is een must.

Krachtige fietsverlichting is tot het een en ander in staat

Onder een moderne fietslamp dient de fietsliefhebber veel meer te verstaan dan dat flakkerende lampje uit het verleden. Sterke lichtkracht, een lange brandduur en vooral een onafhankelijke stroomvoorziening maken van de fietsverlichting een hightech product.

Vandaag de dag heeft fietsverlichting het één en ander in zijn mars. Wat betreft lichtkracht hoeven ze zich in ieder geval niet te schamen. De lichtsterkte van de fietsverlichting wordt aangegeven in lux of lumen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook tijdens rust of bij pech als praktisch parkeerlicht worden gebruikt. Sommige fietsverlichting beschikt daarnaast over een knipperlichtfunctie om in ongevalssituaties de aandacht op zich te vestigen.

Fietsverlichting

Welke fietsverlichting is er?

Over het algemeen kies je tussen dynamosystemen en fietsverlichting die werkt op een accu- of batterij. Terwijl dynamosystemen afhankelijk zijn van de dynamo van de fiets en alleen dan schijnen wanneer er gefietst wordt, zijn systemen die werken op een accu of batterij veel onafhankelijker. Bij moderne mountainbikes en racefietsen worden doorgaans alleen nog maar verlichtingssystemen met zelfstandige stroomvoorziening gebruikt.

Koplampen voor de voorkant zijn bestemd om de straat te verlichten. Ze worden bevestigd aan het stuur en zijn met enkele handelingen te plaatsen en er weer af te halen. Achterlichten zijn bestemd om gezien te worden. Zo worden andere verkeersdeelnemers, ook bij volledige duisternis, op de fietsers opmerkzaam gemaakt. Andere reflecterende elementen aan de wielen en de pedalen verbeteren de zichtbaarheid nog eens.

Met lichtsterke fietsverlichting van Lupine, Contec, CatEye, Busch & Müller of een ander topmerk is maximaal zicht en veiligheid in schemering of duisternis een feit. Onder het motto: "En er was licht!"

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.