Bij plotselinge weersverandering: Overbroek voor wielrennen en mountainbiken

overbroek fiets

Wat bij wandelen en bergbeklimmen de hardshellbroek is, is voor op de fiets de daarvoor bedoelde overbroek. Met het juiste model kan er gewoon verder worden gefietst, zelfs bij oncomfortabel, nat en koud weer. Want een waterdichte fietsbroek is op zich al een lichtgewicht en kan comfortabel worden vervoerd. Wanneer het weer omslaat en het plotselinge regent, wordt deze meteen uit de fietsrugzak gevist en snel aangetrokken.

Bijzonder functionele materialen en technische snit

Mavic, Scott, Maloja - alle belangrijke fabrikanten van functionele en chique wielerkleding weten wat bij een regenbroek tijdens het biken cruciaal is. Net als bij een hardshellbroek voor outdoorgebruik worden zeer functionele materialen met membraan gebruikt. Daarom zijn deze overbroeken niet alleen maar waterdicht en winddicht, maar bieden tegelijkertijd uitstekende ademende eigenschappen. Slimme details zoals extra ventilatie-inzetstukken of ventilatieritsen en reflecterende elementen zijn standaard bij de meeste basismodellen.

Het passende product voor iedereen: Fiets regenbroeken voor wielrennen en mountainbiken

Voor gebruik op de racefiets zijn er passende, lichtgewicht stretch 'rainlegs' verkrijgbaar. Want deze kunnen heel klein worden opgeborgen en passen zelfs in de shirtzak - vooral praktisch wanneer de wielrenner zonder fietsrugzak onderweg is. De fietsbroek met ingenaaid zitkussen blijft gewoon aan en het zitcomfort in het zadel blijft hetzelfde. Zodra het stijl bergafwaarts gaat met de mountainbike biedt de overbroek extra functies zoals bescherming tegen vuil en zit daarom iets losser. Het model is ruimer, aangezien de bikebeschermers ook bij slecht weer gewoon blijven zitten.

Fiets regenbroeken als reserve bij weersverandering

De biker heeft de keuze tussen minimalistische beenstukken en een regenbroek van Gore-tex, dan wel van een ander membraanmateriaal. Beenwarmers kunnen eenvoudig worden meegenomen en komen uitstekend van pas bij noodgevallen. Indien slecht weer al van begin af aan wordt verwacht, moet eerder een volwaardige overbroek worden aanbevolen. Deze zit op de lange termijn veel aangenamer, is betrouwbaarder en comfortabeler.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.