Bibshorts & tights om te fietsen

Bib shorts

Achter de ietwat merkwaardige naam gaat eigenlijk een uiterst functionele en vooral comfortabele fietsbroekvariant schuil, waarvan we hieronder de eigenschappen zullen bespreken.

Wat zijn bibshorts nou eigenlijk precies?

Het woord "bib" is simpelweg niets anders dan de Engelse term voor 'slabbetje'. Hiermee wordt het bovenste deel van deze sportieve, strak zittende fietsbroek bedoeld, dat een goede pasvorm en goede prestaties garandeert.
Vooral fanatieke wielrenners kiezen graag voor dit fietsbroekmodel, omdat deze broek met bretels niet alleen aerodynamisch is, maar ook nauwsluitend en niet verschuift. Voor een toiletstop is de broek dan misschien iets minder handig, maar de hoge wielren- en mountainbikebroek beschermt het gevoelige gebied rondom de nieren zeer goed en voorkomt bovendien dat shirts oncomfortabel tegen de huid of de tepels schuren.
De achterkant is door de hoge tailleband meestal meer dan alleen maar een praktische, elastische opbergplek voor een tussendoortje en mobiele telefoon. Bibtights zijn uitgerust met een zachte en beschermende zeem, waaronder om wrijving en drukpunten te minimaliseren normaliter geen sportonderbroek meer wordt gedragen. Ook met de comfortabele zeem, die bovendien slaperige benen voorkomt, bieden ze voldoende bewegingsvrijheid voor het staan op de pedalen en voor MTB-afdalingen over kronkelige trails.
Bibshorts zijn in tegenstelling tot baggy shorts zeer elastisch en hebben een nauwsluitende pasvorm. Ze voeren transpiratievocht effectief af, zodat de stof snel droogt. Net als reflectoren maakt ook een met siliconen gecoate tailleband deel uit van de standaarduitrusting. Door de strakke pasvorm zorgen de bibshorts van POC, Craft of Qloom vaak voor een matig tot sterk compressie-effect dat de doorbloeding in de dijen ondersteunt en spiertrillingen vermindert.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.