Bib shorts & tights voor fietsers

Bib shorts

Achter de ietwat merkwaardige naam gaat eigenlijk een uiterst functionele en vooral comfortabele fietsbroekvariant schuil, waarvan hier de eigenschappen nader aan de tand zullen worden gevoeld.

Wat zijn bib shorts eigenlijk precies?

Nou, "bib" is simpelweg niets anders dan de Engelse term voor "slabber", waarmee deze sportieve shorts binnen de gelederen van de korte fietsbroeken de strakzittende shorts met een praktisch bovendeel zijn, die de beste pasvorm en prestaties garanderen.
Vooral de ambitieuzere tourrenners kiezen graag voor deze variant onder de fietsbroeken, want deze broek met bretels is niet alleen aerodynamisch, maar ook nauwsluitend en hij verschuift niet. Hoewel het vaak niet goed uitkomt om even een sanitaire stop te maken, beschermen de verhoogde broek voor racefietsen en mountainbikes het sportondergoed en het fietsjack samen de gevoelige nierstreek tegen de kou en voorkomen bovendien, dat de eroverheen gedragen shirts onaangenaam op de huid of over de tepels wrijven.
De achterkant is door de hoge tailleband meestal meer dan alleen maar een praktische, elastische opbergplek voor repen en mobiele telefoons. Bib tights zijn uitgerust met een zachte en beschermende zeemleren binnenvoering, waaronder om wrijving en drukpunten te minimaliseren normaliter geen functionele onderbroek meer wordt gedragen. Ondanks de comfortabele opvulling, die bovendien slaperige benen voorkomt, bieden ze voldoende bewegingsvrijheid voor het staan op de pedalen en voor MTB-afdalingen over kronkelige paden.
Bib shorts zijn in tegenstelling tot baggy shorts zeer elastisch en hebben een nauwsluitend model. Ze absorberen effectief transpiratievocht en het weefsel droogt erg snel. Net als reflectoren maakt ook een band met siliconencoating deel uit van de standaarduitrusting. Door de strakke pasvorm zorgen de bib shorts van POC, Craft of Qloom vaak voor een matig tot sterk compressie-effect, dat de doorbloeding in de dijen ondersteunt en spiertrillingen vermindert.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.