Outdoorbroeken voor sportieve outdooractiviteiten

Outdoorbroeken

Door hun functionele eigenschappen - zoals een goede bescherming tegen het weer, een groot ademend vermogen en comfortabele bewegingsvrijheid - scheppen outdoorbroeken de optimale voorwaarde voor actieve outdoorsporters. Naargelang van de beoefende sport en het toepassingsdoel verschillen de gebruikte materialen en ook het design en de constructie van de broek. Denk hierbij aan factoren als een gering gewicht, waterdichtheid en elasticiteit. Functionele broeken voor wandelaars en trekkers verschillen aanmerkelijk van MTB-broeken of skibroeken - ook al gebruiken fabrikanten als Jack Wolfskin, Maloja en Vaude dan dikwijls dezelfde materialen voor hun outdoorbroeken.

Het overzicht hieronder laat zien waar het op aankomt bij outdoorbroeken voor de afzonderlijke outdoorsporten, zoals trekkking, klimmen, skiën of mountainbiken:

 • Wandelbroeken en trekkingbroeken
  Trektochten zijn wandelingen van meerdere dagen of zelfs weken en vereisen enerzijds flexibele en anderzijds robuuste materialen. Hikingbroeken zijn daarom vaak nog weer wat sterker dan lichte wandelbroeken. Bij de keuze van wandelkleding weten wandelaars het weer meestal goed in te schatten en kiezen op basis hiervan voor een wandelshort of lange wandelbroek. Op hikingtochten moeten wandelaars vaak op wisselend weer voorbereid zijn. Om deze reden zijn zip-off broeken, oftewel broeken met afritsbare pijpen, erg geliefd bij trekking, omdat ze in feite een korte wandelbroek en lange trekkingbroek in één zijn. Naast een gering gewicht en goed ademend vermogen is bij bergbroeken en tourbroeken ook de sterkte van het weefsel zeer belangrijk. Met slijtvaste materialen, zoals G-1000, biedt Fjällräven outdoorbroeken die uitermate robuust zijn en heel lang meegaan.

 • Klimbroeken en boulderbroeken
  Bij het alpine klimmen en bergbeklimmen moeten klimbroeken niet alleen veel bewegingsvrijheid bieden, maar ook voldoende sterk zijn. Sportklimmers en boulderaars zijn daarentegen beter uit met een confortabele pasvorm en groot ademend vermogen. Een goede bescherming tegen wind en weer speelt bij het sportklimmen amper een rol. Comfortabele klimshorts en modieuze sport-T-shirts zetten de toon onder de klimkleding in klimhallen en -tuinen.

 • Loopbroeken en loopshorts
  Running, trailrunning en joggen drijven niet alleen de hartslag omhoog, maar vereisen van de loopkleding een optimaal vochtmanagement en enorme rekbaarheid. Van de loopsokken via het loopondergoed tot aan de loopbroek toe moet de damp van het lichaam optimaal afgevoerd worden. Specialisten, zoals bijv. La Sportiva, bieden ultralichte uitrusting voor lopers met ambities.

 • Sportbroeken
  Ook bij sportshorts en sportbroeken ligt de focus op een laag gewicht, aangename pasvorm en een comfortabel microklimaat op het lichaam. In combinatie met functioneel sportondergoed kunnen sportbroeken de verhouding tussen warmte en vochtigheid optimaal reguleren.

 • Outdoorbroeken
 • Wielrenbroeken en MTB-broeken
  Fietsbroeken voor wielrenners en mountainbikers verschillen sterk in hun constructie. Terwijl bibshorts en fietsshorts voor wielrenners in de regel zeer licht zijn, wordt bij MTB-shorts en downhillbroeken vooral waarde aan soliditeit gehecht. Downhillshorts en baggy shorts voor freeride en enduro bieden voldoende ruimte voor scheen- en kniebeschermers. Als onderdeel van de MTB-kleding en downhillkleding beschermen mountainbikebroeken tegen kwetsuren en ze zijn aanzienlijk robuuster dan normale fietskleding. De passende racefietssokken en MTB-sokken kenmerken zich door hun goede pasvorm en functioneel ademend vermogen.

 • Skibroeken en snowboardbroeken
  Als belangrijk onderdeel van de winterkleding beschermen skikleding en snowboardkleding tegen sneeuw, natheid en wind. Broeken voor skiërs en snowboarders zijn bovendien aangenaam warm en waarborgen op de afdaling en in de skilift een comfortabel draaggevoel. Samen met warm ski ondergoed, wollen ondergoed en sportieve ski- of merinosokken garanderen ze een uitstekend comfort en functioneel microklimaat. PrimaLoft-broeken of winterbroeken met een warme voering zijn zelfs tegen de koudste temperaturen in de bergen bestand.

 • Skitourbroeken
  Net als ski- en snowboardbroeken beschermen skitourbroeken tegen natheid, wind en kou. Daarnaast zorgt skitourkleding voor extra ventilatie, zodat bij het inspannende klimmen overtollige warmte vlot naar buiten afgevoerd wordt.

 • Langlaufbroeken
  Langlaufkleding combineert een aangenaam verwarmend met een uitstekend ademend vermogen. De elastische langlaufbroeken beloven een voortreffelijke aerodynamica en beschermen gelijktijdig prima tegen wind, kou en vochtigheid.

 • Outdoorbroeken
 • Kinderbroeken
  Functionele broeken voor kinderen verschillen slechts in details van outdoorbroeken voor heren en dames. Naast een al even bewegingsvriendelijke snit zijn kinderbroeken vaak voorzien van versterkingen op de knieën en billen. Hierdoor zijn outdoorbroeken voor kinderen niet alleen ideaal voor sportieve outdooractiviteiten, maar ook voor spelen, klauteren, ravotten en ontdekken. Gerieflijke kindersokken en functioneel kinderondergoed mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

 • Regenbroeken
  Veel functionele broeken voor wandelaars en skiërs zijn waterdicht. Ze beschermen uitstekend tegen regen en wind. Heel geschikt als onderdeel van speciale regenkleding zijn Gore-Tex-broeken of regenbroeken, ook als wisselbroek of overbroek. Outdoorsporters gebruiken ze naargelang van de weersituatie. Voor lange trekkingtours zijn regenponcho's een echte aanrader: ze beschermen niet alleen het bovenlichaam tegen regen, maar tegelijkertijd ook de trekkingrugzak en de trekkingbroek.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.