Warme PrimaLoft broeken voor op wintersport en in het hooggebergte

Primaloftbroek

In thermische skibroeken en winterbroeken van outdoorfabrikanten zoals Maloja, Martini of Mountain Equipment bestaat de isolerende vulling of uit dons of uit kunstvezels. Naast hun geringe gewicht en hun hoge stabiliteit bezitten isolerende kunstvezels van Primaloft materiaal de aangename eigenschap dat ze ook in vochtige of natte toestand erg goed warm houden. Daar komt nog bij dat PrimaLoft broeken in een mum van tijd weer volledig opdrogen.

Voor winterbroeken en skibroeken is de ongevoeligheid voor vocht een groot voordeel ten opzichte van donzen broeken die juist watergevoelig zijn. Omdat dons zijn isolerende vermogen verliest als het nat wordt en bovendien zeer langzaam droogt, kiezen veel fabrikanten ervoor om hun warme broeken te isoleren met PrimaLoft Silver of PrimaLoft Gold. In beide gevallen is de grondstof een gewelfde polyester vezel. Het verschil tussen de PrimaLoft-varianten zit hem in de dikte, hetgeen weer bepalend is voor het thermische vermogen.

Primaloft kleding voor skiërs en alpinisten

Sinds zijn ontwikkeling in de jaren '80 van de vorige eeuw heeft PrimaLoft zich ontpopt tot een van de meest populaire en succesvolste fabrikanten van thermische kunstvezels voor functioneel textiel. In winterbroeken voor skiërs, wandelaars, alpinisten en bergbeklimmers wordt de laag PrimaLoft zo ingenaaid dat deze niet kan verschuiven, waardoor een gelijkmatige en duurzame isolatie ook bij bewegingsintensieve sporten gewaarborgd is.

De isolerende PrimaLoft-laag wordt ook graag geïntegreerd in hardshellbroeken en softshellbroeken. Met hun robuuste materialen beschermen bergsportbroeken de dunne laag met gewelfde kunstvezels tegen beschadigingen en slijtage. Andere modellen kunnen ook prima onder bergsportkleding worden gedragen, zodat ze bij extreme kou voor extra isolatie zorgen.

Lichte winterbroeken met een hoog thermisch vermogen

PrimaLoft broeken zijn opvallend licht en kunnen met het grootste gemak compact worden opgeborgen. Daarom wordt PrimaLoft niet alleen gebruikt bij het maken van skibroeken en warme Primaloft jassen, het materiaal wordt ook verwerkt in warme winter- of skihandschoenen en in thermische voeringen van skischoenen of winterlaarzen.

In koude gebieden zie je dat warmhoudend PrimaLoft-materiaal in meer kleding wordt verwerkt dan alleen in functionele kledingstukken die voor de berg-, ski- of outdoorsport zijn ontworpen. Het veelzijdige en hoogwaardige materiaal wordt ook al lang succesvol toegepast in alle textielsoorten die met het oog op vrijetijdsactiviteiten en typische winterdagen zijn ontwikkeld, en als zodanig houdt het je handen, benen, armen en voeten lekker warm.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.