Wandelschoenen en wandellaarzen voor dames

Wandelschoenen voor dames

Wandelen is dubbel zo leuk met de juiste schoenen! Dames kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan betrouwbare en comfortabele wandelschoenen en wandelboots. Keuze genoeg om het perfecte model voor veeleisende dagtochten, een gemoedelijke huttentocht of trips van meerdere weken in de wilde natuur uit te zoeken.
Een hoge wandelschoen voor in bergachtig terrein en alpine landschappen heeft een andere structuur dan een damesschoen voor meer gematigde projecten in het middelgebergte, zoals bijvoorbeeld de lichtere wandelschoen. Dit is te zien aan het buitenmateriaal, aan het soort vetersluiting, de stijfheid en aan de zool.
Er bestaan ook verschillen qua schoenzool. Vibram heeft voor elk gebruiksdoel het juiste profiel en de juiste mix van rubbermateriaal.

Leer of synthetische vezels: De levensduur telt!

Of een wandelschoen voor dames nu vervaardigd is van leer of van synthetische vezels, bij de juiste verzorging speelt dit voor de levensduur eigenlijk een ondergeschikte rol. Met de juiste producten heeft de draagster er lang plezier van. Veel moderne wandelschoenen worden vervaardigd van leer of suède gecombineerd met stevige synthetische vezels. Klassieke modellen zijn vaker helemaal van leer.

Waar vrouwen op moeten letten bij wandellaarzen

"Dames en schoenen" - dit onderwerp speelt ook bij outdoor activiteiten een bijzondere rol. Een wandelschoen moet in de eerste plaats goed om de voet sluiten en gedurende de hele dag tijdens wandelingen, trekking en bergwandelingen bij het lopen comfortabel blijven aanvoelen. En natuurlijk moet ie er ook aantrekkelijk uitzien!
Bij wandelschoenen voor dames zijn de modellen van hoge kwaliteit niet slechts een herenversie met kleinere afmetingen en andere kleuren. De vrouwelijke voetvorm is duidelijk anders dan die van mannen. Bij beproefde merkfabrikanten zoals Hanwag, Lowa, Mammut, The North Face en Salewa worden damesschoenen daarom aangepast aan de anatomie en hebben ze bovendien een smallere leest. De leest is het belangrijkste onderdeel bij elke wandelschoen en vormt de basis voor een perfecte pasvorm.
Een combinatie van het buitenmateriaal, de voering binnenin en de uitrusting bepalen zowel het voetklimaat als het draagcomfort. Vocht en regenwater worden buiten gehouden door een Gore-Tex membraan. Tegelijkertijd kan vocht naar buiten ontsnappen. Daarom is het belangrijk dat een wandelschoen waterbestendig, dan wel waterdicht en ademend is.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.