Koop bewust
Samen op weg naar meer duurzaamheid
Koop bewust
Samen op weg naar meer duurzaamheid
Verantwoord shoppen? Dat kan! Juist in de outdoorbranche streven steeds meer merken ernaar hun producten zo grondstofbesparend en klimaatvriendelijk mogelijk te produceren. Daarbij worden strenge sociale normen nageleefd in de hele productieketen. Natuurlijk moeten wij als retailer hier ook onze bijdrage leveren. Daarom vind je in onze onlineshop gedetailleerde productinformatie en handige tools om je te helpen een bewuste en weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.

Lees hier meer over hoe we onlineshoppen samen duurzamer kunnen maken. #bettertogether

Koop bewust-filter

Ben je op zoek naar een zo duurzaam mogelijk geproduceerd product? Gebruik dan het 'Koop bewust'-filter in onze onlineshop. Zo kun je snel en transparant zien welke producten duurzame kenmerken hebben. Het gaat hier bijvoorbeeld om gecertificeerd dons of producten die het bluesign-keurmerk dragen. Je kunt het filter in het bijzonder gebruiken om producten te vinden die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van sociale omstandigheden, milieu en dierenwelzijn. Het is ons doel je betrouwbare informatie te verstrekken om je te helpen een duurzamere aankoopbeslissing te nemen. Daarom laten we in ons filter voornamelijk erkende keurmerken en certificeringen zien. Leer hier meer over de afzonderlijke filteropties.
"Als aan de basiscriteria wordt voldaan, kunnen keurmerken uitstekend in het aankoopbeslissingsproces worden geïntegreerd. Dan zijn ze een belangrijk instrument om zelf te kunnen beslissen welke producten je overweegt aan te schaffen of welke merken aansluiten bij je eigen waarden en opvattingen."

Jan, teamlead Copy
Zitat Jan

We zijn onderdeel van het 'Fur Free Retailer'-programma

Gegarandeerd bontvrij inkopen – door ons aan te sluiten bij het Fur Free Retailer-programma, hebben we ons hiertoe schriftelijk verplicht. Op deze manier willen we een sterk statement maken voor meer dierenbescherming in de textielindustrie en tegelijkertijd benadrukken dat we consequent afzien van producten met echt bont.
Het Fur Free Retailer-programma is een initiatief van de Fur Free Alliance, een samenwerkingsverband van ongeveer 50 internationale dier- en milieubeschermingsorganisaties. In Duitsland vertegenwoordigt de dierbeschermingsorganisatie 'VIER PFOTEN – Stiftung für Tierschutz' het Fur Free Retailer-programma. Meer informatie over het Fur Free Retailer-programma vind je hier.
FurFreeRetailer Logo

Koopadvies

Kaufberatung
Ben je van plan om nieuwe outdoorkleding of -uitrusting te kopen? Neem dan een bewuste en weloverwogen beslissing. Naast gedetailleerde productinformatie en nuttige beoordelingen van andere klanten, vind je in onze shop ook andere handige tools, zoals een gedetailleerde keuzehulp voor talrijke categorieën of calculators om bijvoorbeeld de juiste maat van klimschoenen of de optimale lengte van wandelstokken te bepalen.

Heb je toch nog vragen of twijfel je? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze collega's zijn echte outdoorfans en staan voor je klaar met deskundig advies.

Reparatie & onderhoud

Zijn de zolen van je favoriete wandelschoenen versleten? Heeft je donsjack een klein gaatje? Je fiets een lekke band? De herinnering aan geweldige outdoorbelevenissen laat zijn sporen achter op kleding en uitrusting. Toch zijn kleine beschadigingen geen reden om je spullen weg te gooien. Je kunt ze vaak zelf repareren. Dit bespaart geld en beschermt het milieu. Volgens een studie van de Engelse organisatie WRAP leidt een verlenging van de levensduur van kleding met negen maanden tot een vermindering van de CO2-, water- en afvalvoetafdruk met 20 tot 30 procent. Daarom luidt het devies: repareren in plaats van nieuw kopen. Het is ook belangrijk om je outdooruitrusting goed te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Outdoorkleding en -uitrusting van hoge kwaliteit zijn weliswaar sterk, maar alleen door ze op de juiste manier en regelmatig te wassen en te verzorgen blijven ze ook langdurig goed functioneren. Als een product erg vuil is, kan dit zijn werking aantasten.

Daarom hebben we handige tips verzameld over hoe je kleine schade kunt herstellen en hoe je je producten goed kunt onderhouden.
Reparatur-Pflege
Meer informatie over onze doelen en concrete maatregelen op het gebied van duurzaamheid en hoe we samen de onlinehandel duurzamer kunnen maken, vind je hier.
Heb je vragen over duurzaamheid bij Bergfreunde? Neem dan contact op met het duurzaamheidsteam.
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.