Comfortabel op (de) weg in een fietsbroek.

Fietsbroek

Welke dingen zijn het belangrijkst tijdens de fietstocht? De helm en de beschermers en comfortabele fietsbroeken natuurlijk! Een goede fietsbroek is robuust, comfortabel, biedt optimale bewegingsvrijheid en heeft op functioneel vlak veel te bieden. Spectaculaire tochten op de racefiets, snelle afdalingen met de mountainbike, of een relaxte familievakantie, met hoogwaardige fietsbroeken staat een succesvolle tour niets in de weg. Tijd om op de fiets te stappen dus!

Wat kunnen fietsbroeken?

Een belangrijke factor die fietsers vooral bij lange tours niet mogen onderschatten is het draagcomfort. Goede fietsbroeken zitten stevig en comfortabel om het lichaam. Zelfs na langdurig dragen mogen ze niet schuren of ergens knellen. Immers moet de fietser zich compleet op de tour kunnen concentreren zonder door een storende broek te worden afgeleid. Vlak afgewerkte naden verhinderen dat de naden gaan schuren en zachte stoffen voelen heerlijk aan op de huid.
Een andere belangrijke factor bij een hoogwaardige fietsbroek is het zitkussen. Tijdens een lange tour brengt de fietser immers de meeste tijd door op zijn fietszadel. En juist daarop rust het hele lichaamsgewicht. Een goede voering in de korte fietsbroek of de lange fietsbroek voorkomt pijnlijke beurse plekken aan het zitvlak.

Bij goede fietskleding is functionaliteit net zo belangrijk. Wie op de fiets alles geeft, die zal zweten. Door het gebruik van functionele stoffen hebben hoogwaardige fietsbroeken uitstekende functionele eigenschappen. Naast het groot ademend vermogen overtuigt een hightech fietsbroek tevens door een goede vochtafvoer. Hierbij wordt het zweet onmiddellijk door de stof van de fietsbroek naar buiten geleid waar het verdampt. Dit houdt niet alleen de huid aangenaam droog, maar beschermt het lichaam ook tegen oververhitting.
Maar dat is nog lang niet alles! Afhankelijk van het model kunnen fietsbroeken met vele andere features scoren. Antibacteriële inzetstukken voorkomen bijvoorbeeld dat er in het zitgedeelte nare luchtjes ontstaan. Als de fietsfan weet wat de broek moet kunnen hoeft hij alleen nog maar het juiste model uit te kiezen.

Fietsbroek

Welke fietsbroek mag het zijn?

Er bestaan veel goede fietsbroeken, maar afhankelijk van het gebruiksdoel zijn er meer en minder geschikte modellen. Als het weer de fietser tegen zit is bijvoorbeeld een lange fietsbroek van weerbestendig materiaal geschikt. Op deze manier kunnen fietsfans die door weer en wind gaan naar hartenlust over het terrein sjezen en zijn ze optimaal beschermd. Wanneer het stevig moet zitten met een maximale fixatie, wordt de fietsbroek met bretels ingezet. Een dergelijke fietsbroek met bretels -ook bibshort genoemd- biedt een optimale pasvorm en blijft ook bij snelle ritten op zijn plaats zitten. Als je liever geen bretels hebt en het wat losser mag, kun je voor een Baggy broek kiezen. Deze ruimzittende fietsbroeken zijn comfortabel en beperken in geen geval de bewegingsvrijheid. Lang, kort, van Löffler, Endura, Mavic, Scott of Pearl Izumi - het belangrijkste is altijd dat de broek perfect bij de sportfietser past. Een hoogwaardige fietsbroek is een essentieel onderdeel van de fietsuitrusting en hoort er gewoon bij. Dus trek je fietsshirt en fietsbroek aan en je bent klaar om te vertrekken!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.