Fietsgereedschap - hulp bij pech onderweg

Fietsgereedschap

Schitterend weer, de wind blaast verkoelend om je oren, je bent helemaal in je element en ineens krijg je pech. Een platte band, de versnelling pakt niet meer of de ketting is weer eens stuk. Dus pak het fietsgereedschap maar gauw! Pech onderweg is niet alleen vervelend, het gebeurt ook meestal dan wanneer je het niet kunt gebruiken. Daarom is het juist bij meerdaagse tochten van essentieel belang om het juiste fietsgereedschap mee te nemen. Tijd dus om de gereedschapskist te checken en deze grondig te testen op zijn "geschiktheid voor onderweg"!

Ik pak mijn koffer met fietsgereedschap….

En neem mijn…. wat neem je eigenlijk mee? Tijdens een fietstocht dien je op alles voorbereid te zijn. Wanneer de pedalen klemmen of de band verliest lucht is het enorm belangrijk om altijd het juiste fietsgereedschap bij de hand te hebben. Maar geen probleem! De merken Park Tool, Tip Top of andere bekende fabrikanten bieden alles wat je nodig hebt voor eerste hulp bij pech onderweg.

Dus hup: ik pak mijn koffer met fietsgereedschap en neem mijn bandenplakspullen mee. Bandenplakspullen voor de fiets zijn echt een "must-have". En terecht. Een gat in je band, respectievelijk in de binnenband is de meeste voorkomende vorm van pech onderweg waar je met je fiets tegenaan loopt. Daarom horen bandenplakspullen in ieder geval in de fietsgereedschap-reparatieset. De bandenplakspullen zijn meestal als set met meerdere plakkers te koop. En die zijn er wederom zelfklevend of om vast te maken met vulcaniserende oplossing. Om bij de binnenband te komen, om hem te kunnen plakken, moet de band uit de velg worden getrokken. En daarvoor heb je een bandenlichter nodig. Deze praktische hulpjes vormen compact gereedschap dat gemakkelijk in de reparatieset past.

Welk fietsgereedschap moet er mee voor onderweg?

Een werktuig dat in geen geval mag ontbreken is de cranksleutel. In ieder geval niet wanneer de fiets niet over een geïntegreerde cranksleutel beschikt. Met dit fietsgereedschap in vierkant formaat wordt, zoals de naam al zegt, de crank van de fiets verwijderd, waardoor problemen met de pedalen kunnen worden opgelost. Wat heeft de koffer met fietsgereedschap nog meer nodig? Een kettingzweep! Die heb je nodig om te werken aan de tandkrans, zodat deze vastgezet kan worden en zich niet draait terwijl je ermee bezig bent. Een nippelspanner, ook wel spaaksleutel genoemd, is eveneens nooit verkeerd. Met zulk fietsgereedschap kan de spaaknippel worden losgemaakt of weer worden gespannen. Daardoor kan de spaakspanning gereguleerd worden. Verschillende sleutels zoals een inbussleutel voor binnenzeskant, conussleutel, vorksleutel en pedaalsleutel mogen evenmin ontbreken.

Voor grote werkzaamheden aan de fiets is een montagestandaard handig. Die zijn doorgaans transporteerbaar, in hoogte verstelbaar en compact inpakbaar en maken het mogelijk om aan de zwevende fiets te werken. Wie zoiets niet in zijn fietsgereedschap voor noodgevallen wil opnemen moet in ieder geval nadenken over de aanschaf voor de werkplaats thuis. Is dit allemaal bij elkaar, dan is het spel "Ik pak mijn koffer met fietsgereedschap" voorbij. Zo ben je onderweg uitstekend voorbereid en heb je bij pech onderweg altijd het juiste fietsgereedschap bij de hand!

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.