Fietsonderbroeken - met een kussen zit je goed

Fietsonderbroek

Fietsonderbroeken hebben op de eerste plaats een doel: Zachte bescherming van de edele delen tijdens lange dagen in het zadel. Wie al eens een fietstour van een aantal uur zonder een gewatteerde fietsonderbroek heeft doorstaan weet waar we het over hebben. Met name op het harde, oncomfortabele zadel van een racefiets of mountainbike is een gewatteerde onderbroek een echte aanwinst en voorkomt onaangename druk- en schuurplekken. Fietsonderbroeken van bijvoorbeeld Pearl Izumi of Endura kun je ofwel los kopen en onder je sportkleding dragen. Dit is vooral bij trekking of MTB-tours van voordeel. In speciale shorts voor de wielersport is een fietsonderbroek vaak al geïntegreerd. Zo zijn bijvoorbeeld de mountainbike-shorts van Löffler vaak al met een deels uitneembare binnenbroek met zitkussen uitgerust. Fietsbroeken zoals die van X-Bionic vervullen normaliter de functie van een fietsbroek en een fietsonderbroek in dezelfde stof. Afgezien van het verzachtende zitkussen vervult de fietsonderbroek nog een andere taak: Doordat ze nauw aansluiten hebben ze een sportieve pasvorm met een aerodynamische en gedeeltelijk doorbloedingstimulerende functie.

Voor iedereen het passende zitkussen

Fietsonderbroeken zijn er in speciale uitvoeringen voor heren en dames. Hierbij onderscheiden zich de modellen aan de ene kant door de pasvorm en aan de andere kant door de vorm van het zitkussen. De damesvariant is aangepast aan de vrouwelijke anatomie en smal en lang gevormd. De variant voor heren heeft daarentegen een iets bredere en kortere pasvorm.

Aanvullende uitrusting bij de fietsonderbroek

Aanvullend op de fietsonderbroek kun je de fietsersuitrusting ook nog voor andere lichaamsdelen uitbreiden. Fietsondergoed omvat naast de onderbroek ook fietsonderhemden en ook beenwarmers en armwarmers. Beenwarmers zijn met name van voordeel bij race- of mountainbiketours bij koele temperaturen en zijn na gebruik gemakkelijk in de zak van het shirt op te bergen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.