De kleine 1x1 onder de campingtafels

Campingtafels

Campingtafel en campingstoel zijn meer dan een plek om te zitten en spullen neer te zetten. Tussen de goedkope variant van de supermarkt en de glamping high-end versie zit een wereld van verschil. Doordachte features en geniale details maken campingmeubels tot een kleine wetenschap op zich.

Inklappen, opvouwen of oprollen? Welke kampeertafel wordt het?

Pakvolume en gewicht zijn belangrijke criteria voor de keuze van de optimale campingtafel. Bij klaptafels worden in de regel de tafelpoten zijdelings onder het tafelblad geklapt. Dat betekent dat de afmeting van het tafelblad bepalend is voor het vervoer. Bij opklaptafels wordt bovendien het tafelblad ingeklapt. Daardoor wordt de tafel qua afmeting kleiner maar in de dikte daarvoor groter. Bij oprolbare tafels bestaat het tafelblad uit een soort rol die separaat vervoerd en bewaard kan worden.

Stevig, weerbestendig en licht

De tafelpoten moeten absoluut stabiel zijn. Afzonderlijke en traploos verstelbare poten met brede kunststofvoeten maken het gemakkelijker de tafel ook recht te zetten op niet vlakke ondergrond. Als het campingservies de neiging heeft steeds naar een hoek te glijden, is eten niet echt prettig.

De materialen van campingtafels moeten niet alleen licht, maar ook weerbestendig, waterbestendig, hittebestendig en makkelijk schoon te maken zijn. Daarbij kunnen tafelbladen van MDF, kunststof of aluminium goed werk leveren. Van hoogwaardige producten van Outwell, Robens of Relags heeft de kampeerder echter langer plezier dan van slecht vervaardigde imitaties uit de bouwmarkt.

Campingtafels van XXS tot XXL

Van piepklein opklaptafeltje voor de trekkingtent tot de grotere tafel voor de voortent van de camper bestaat er voor elke kampeerder de juiste tafel. Vooral bij de heel kleine varianten staan altijd het geringe gewicht en het minimale pakvolume in het middelpunt. Bij grote tafels, die belastbaar zijn met 30 kg, zien de fabrikanten doorgaans af van de ultralichte constructie. Daarvoor zijn deze modellen ook stabieler en deert regelmatig opzetten en inpakken voor dagelijks gebruik op de camping ze niet.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON