Comfortabele merinoshirts voor een natuurlijk draaggevoel

Veel outdoor sporters vertrouwen bij wandelingen, trekkingtochten, klimmen, alpinisme en skiën op comfortabele functionele merino shirts als baselayer. Merinowol voor de productie van T-shirts, overhemden en merino longsleeves wordt verkregen van merinoschapen in Nieuw-Zeeland en Australië. Ze kenmerken zich door hun bijzonder dichte en zachte wol, die ideaal is voor verdere verwerking tot functionele kleding.

De natuurlijke vezel van de merinowol is bijzonder zacht en van nature geurremmend. Merinoshirts, merinolongsleeves en merinosokken kunnen bij meerdaagse tochten dus probleemloos op meerdere op elkaar volgende dagen worden gedragen, zonder dat ze daarbij onaangenaam beginnen te ruiken. Bovendien biedt merinowol een efficiënte vochtregulering en een natuurlijke temperatuurregulering. Hierdoor verwarmen functionele merinoshirts bij kou en zorgen bij hitte voor een aangename temperatuurbalans.

Functionele merino shirts voor dames en heren

Fabrikanten van hoogwaardig merino ondergoed en merino kleding, zoals Icebreaker, Ortovox of super.natural, zijn gespecialiseerd in de perfecte verwerking van merinowol tot merinoshirts voor dames en merinoshirts voor heren. Hierbij komen niet alleen functionele en sportieve aspecten aan bod, maar ook modetrends met hippe kleuren, anatomisch geoptimaliseerde snitten en mooie versieringen en designs.

Merinowol wordt deels verwerkt als zuivere merino wol met 100% wol en deels gecombineerd met andere vezels als een merino weefselmix. Zo zijn merinosokken vaak gemaakt van een materiaalmix van duurzame nylon, rekbare elastaanvezels en merinowol. Dit maakt de gemêleerde stof bijzonder robuust, elastisch en gemakkelijk te onderhouden. Afhankelijk van het gebruiksdoel, het type sport en de activiteit varieert de materiaalsamenstelling en het aandeel zuivere merinowol in merino shirts en merino ondergoed.

Merino shirts voor dagelijks leven, sport en vrije tijd

Naast sportief gebruik voor wandelen, klimmen en trekking overtuigt merinowol ook in het dagelijks leven en in de vrije tijd door zijn fantastische draagcomfort. Omdat T-shirts en longsleeves van merinowol nauwelijks onaangename geurtjes opnemen, is het vaak al voldoende om het T-shirt een paar uur goed te luchten en zo menig wasbeurt te besparen.

Bij reizen in warme en koude regio's overtuigen merinoshirts door hun temperatuurregulerende eigenschappen. Terwijl je in T-shirts van katoen snel zweet en functionele shirts van polyester al na één dag onaangenaam ruiken, zijn merino T-shirts de ideale keuze voor een hoog en langdurig draagcomfort op vakantie, tijdens reizen en natuurlijk ook voor dagelijks gebruik.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.