Tanktops en mouwloze shirts voor klimmers

Mouwloze shirts bieden de beste bewegingsvrijheid en een uitstekende ventilatie bij het klimmen en boulderen. Tegelijkertijd beschermen ze het bovenlichaam tegen intens zonlicht, koele wind en kleine verwondingen door scherpe stenen, doornen of takken. Mannen klimmen soms met ontbloot bovenlichaam, maar een nauwsluitend hemd biedt net dat beetje extra bescherming, terwijl het toch luchtig en comfortabel blijft.

Tanktops voor klimmers en outdoorsporters hebben vaak een nauwsluitende snit en zijn gemaakt van verschillende functionele materialen. Naast katoen en biologisch katoen worden merinowol, polyester, nylon en rekbare elastaan- of lycravezels gebruikt.

Tanktops van merino en elastische klimshirts

Tanktops van merinowol of een merinomix zijn zacht, comfortabel en geurremmend. Ze hebben een temperatuurregulerend effect, dus ze geven verkoeling als het warm is en verwarmen als het koud is. Dit maakt tanktops van merino perfect voor het klimmen.

Mouwloze shirts van synthetische vezels of natuurlijke vezels, zoals biologisch katoen, vallen soms nauwsluitend op het lichaam en lijken qua ontwerp op klassieke onderhemden. Ze bieden echter een zeer grote bewegingsvrijheid dankzij hun elastische vezels. Vocht van zweten wordt effectief van het lichaam opgenomen en naar buiten afgevoerd. Zo droogt de stof snel.

Mouwloze shirts voor zomerse temperaturen

Sommige tanktops hebben net als veel sportshirts een meer casual snit en bestaan uit luchtige materialen. Dankzij de wijde ronde hals of V-hals en de laag uitgesneden zijstukken zijn ze ook ideaal voor het dagelijks leven of activiteiten in je vrije tijd op warme zomerdagen.

De bovenarmspieren komen in een mouwloos shirt goed tot hun recht en de volledige armen kunnen mooi worden gebruind. Tanktops van bijvoorbeeld Craft, La Sportiva en Maloja zijn echte blikvangers en doen atletische outdoorsporters in de zomer stralen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.