Hardloopshirts: onmisbaar bij het hardlopen en trailrunning

Hardloopshirts

Functionele hardloopkleding is net zo belangrijk als de juiste hardloopschoenen. Daarbij maakt het niet of het gaat om een rustig rondje na het werk of een stevige trailrun in de bergen. Met een geschikt sportshirt voelen hardlopers zich beter in hun vel bij zware inspanningen. Voor hardlopen en trailrunning zijn er speciale hardloopshirts waarbij met een aantal punten rekening moet worden gehouden.

Voor een betrouwbaar droog draagcomfort tijdens het lopen

Een ambitieuze hardloper traint het hele jaar door, bij hitte en kou en in de winter als het nodig is zelfs met hardloophandschoenen. Daarvoor heb je naast een hardloopjack en een hardloopbroek ook een hardloopshirt nodig dat geschikt is voor de weersomstandigheden. Hardloopshirts vallen onder technische functionele kleding. Daarom zijn er shirts met lange en korte mouwen, die kunnen worden gedragen als basislaag of als middelste kledinglaag.
Bij alle modellen staat functionaliteit op de voorgrond: het ademend vermogen en het vochttransport zijn van doorslaggevend belang. Om te voorkomen dat het lichaam onaangenaam afkoelt door verdampingskou, wordt zweet direct opgenomen en van de huid af geleid. Daarom richten gespecialiseerde fabrikanten zoals Pearl Izumi en adidas zich op moderne functionele materialen met een nauw aansluitende snit. Zo kan je je tijdens het hardlopen goed bewegen en blijft je huid droog.

Hardloopshirts

Functionele shirts: voor elke hardloper de juiste keuze

De meeste hardloopshirts zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Deze vezels zijn zeer licht, sneldrogend en bieden tijdens het lopen nog vele andere voordelen. Het shirt plakt niet en ligt daardoor niet zwaar tegen de huid aan. Vele modellen van Salomon en Dynafit zijn voorzien van ventilerende inzetstukken. Deze zorgen voor een betrouwbare, koelende luchtcirculatie. De meeste moderne materialen bieden UV-bescherming, wat heel belangrijk is in de zomer tijdens het lopen in de bergen.
Wie bij het joggen graag kiest voor puur natuur kan niet om de hoogwaardige merinoshirts van Icebreaker heen. Om ervoor te zorgen dat een hardloopshirt niet onaangenaam gaat ruiken, zijn er speciale antimicrobiële behandelingen die de vorming van zweetgeurtjes door bacteriën tegengaan. Het draagcomfort speelt een belangrijke rol. Natuurlijk mag het shirt niet knellen of schuren, want dat is met name bij lange trails heel vervelend. Dit probleem lossen merkfabrikanten op met schuurvrije platte naden en speciaal aan het hardlopen aangepaste pasvormen. Door verschillende materiaalsamenstellingen (vaak met stretch) wordt de pasvorm van hardloopshirts geoptimaliseerd.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON