Hardloopshirts - onmisbaar bij het joggen en trailrunning

Hardloopshirts

Functionele hardloopkleding is net zo belangrijk als de juiste hardloopschoenen. Daarbij speelt het geen rol of er een gemoedelijk rondje na het werk, of een stevige trail in de bergen op het programma staat. Met een geschikt functioneel shirt voelen hardlopers zich prettiger in hun vel bij echt inspannende activiteiten. Voor jogging en trailrunning zijn er speciale hardloopshirts waarbij met een aantal punten rekening moet worden gehouden.

Voor een betrouwbaar droog draagcomfort tijdens het lopen

Een ambitieuze hardloper werkt het gehele jaar door, bij hitte en kou, zijn schema af, desnoods in de winter met hardloophandschoenen. Daarvoor heeft hij naast zijn hardloopjack en een hardloopbroek een hardloopshirt nodig dat geschikt is voor de weersomstandigheden. Hardloopshirts vallen onder technische functionele kleding. Daarom zijn er shirts met lange en korte mouwen, die ook hier weer kunnen worden gedragen als basislaag of als middelste laag.
Bij alle modellen staat de functie op de voorgrond, het ademend vermogen en het vochttransport zijn van doorslaggevend belang. Om te voorkomen dat het lichaam door verdampingskou onaangenaam afkoelt, wordt zweet direct opgenomen en van de huid af geleid. Daarom richten gespecialiseerde fabrikanten zoals Pearl Izumi en Adidas zich op moderne functionele materialen met compressie en een nauw aansluitend model. De huid van de hardloper blijft droog en beweeglijk.

Hardloopshirts

Functionele shirts - voor elke hardloper de juiste keuze

De meeste hardloopshirts bestaan uit synthetische weefsels. Deze vezels zijn vederlicht, sneldrogend en hebben onderweg talrijke voordelen. Het shirt plakt niet en ligt niet zwaar tegen de huid aan. Vele modellen van Salomon en Dynafit beschikken over ventilerende inzetstukken. Deze zorgen voor een betrouwbare, afkoelende luchtcirculatie. De meeste moderne weefsels bieden UV-bescherming, wat heel belangrijk is in de zomer tijdens het bergwandelen.
Wie bij het jogging graag kiest voor puur natuur, kan niet om de hoogwaardige merinoshirts van Icebreaker heen. Opdat een hardloopshirt niet op onaangename wijze opvalt, zijn er speciale antimicrobiële behandelingen, die de vorming van onaangename geuren door zweet-etende bacteriën tegengaan. Het draagcomfort speelt een belangrijke rol. Uiteindelijk mag het shirt niet knellen en bij lange trails worden schuurplekken onaangenaam. Dit probleem lossen merkfabrikanten op met schuurvrije platte naden en voor loopsportonderdelen geoptimaliseerde pasvormen. Door de verschillende materiaalsamenstellingen, hier speelt met name stretch een rol, wordt de pasvorm van hardloopshirts extra geoptimaliseerd.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.