Comfortabel draaggevoel met de juiste wandelsokken

Wandelsokken

Comfortabele wandelschoenen met stevige zool zorgen bij het wandelen en trekken voor aangenaam draagcomfort. Afhankelijk van de lengte van de wandeling en het terrein gaat de voorkeur uit naar lichte wandelschoenen, leren schoenen met hoge schacht of robuuste trekkingschoenen met waterdicht Gore-Tex-membraan. Ook de keuze van wandelsokken of trekkingsokken varieert naargelang het gebruiksdoel.

Het assortiment sokken van fabrikanten als Falke, Smartwool of Icebreaker loopt uiteen van lichte functionele sokken die zeer goed ademend en slechts licht gevoerd zijn tot kniekousen met verstevigingen aan de hiel, de tenen en het scheenbeen. Wandelsokken moeten altijd iets langer zijn dan de wandelschoenen zelf en moeten minstens enkele centimeters boven de rand van de wandelschoenen of trekkingschoenen uitsteken.

Wandelsokken van merinowol en synthetisch materiaal

Bij de keuze tussen merinosokken en synthetische sokken voor wandelaars is er geen eenduidige aanbeveling of favoriet. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en zijn even populair bij wandelaars. Wandelsokken van merinowol bieden een uitstekende combinatie van vochtregulatie en thermisch vermogen. Merinosokken bieden ook in vochtige omstandigheden betrouwbaar warmte en scoren met hun geurremmende werking. Zelfs als je meerdere dagen hetzelfde paar sokken draagt, is de merinowol nog steeds aangenaam fris.

Sokken van synthetische materialen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en drogen zeer snel. Naast hun goede pasvorm en zeer goede duurzaamheid overtuigen de ademende sokken met een snelle vochtafvoer. Veel fabrikanten gebruiken voor hun wandelsokken verschillende synthetische vezels en merinowol om zo de pluspunten van beide materialen efficiënt te combineren. De trekkingsokken en wandelsokken bieden zo een goede vochtregulatie, aangename warmte en een optimale pasvorm tegelijk.

Functionele trekkingsokken als deel van de wandeluitrusting

Bij het wandelen zijn wandelschoenen alleen perfect in combinatie met functionele en hoogwaardige wandelsokken. Slechte sokken of sokken die niet goed zitten veroorzaken plooien, wat kan leiden tot drukpunten, wrijving en blaren op de voeten. Om tijdens het wandelen onaangename pijn aan de voeten te voorkomen, moeten sokken en wandelschoenen dus zeer goed op elkaar zijn afgestemd. Wandelaars moeten daarom hun sokken samen met hun wandelschoenen passen en er even mee lopen om ze te testen. Zo kan snel worden vastgesteld of de sokken perfect zitten aan de teen, de hiel en de schacht.

Wandelsokken voor kinderen, dames en heren

Sokken zijn een onmisbaar onderdeel van de wandeluitrusting. Net zoals de snit en het ontwerp van wandelkleding perfect zijn afgestemd op kinderen, vrouwen en mannen, zijn er ook speciale kindersokken, damessokken en herensokken. Afhankelijk van de vorm, de lengte en de breedte van de voeten zal de ene wandelaar eerder voor het ene model kiezen en de andere wandelaar voor het andere. Ook al klopt de maat van de sokken, toch is het de moeite waard om verschillende merken en modellen van sokken te vergelijken om bij het wandelen een uitstekend, comfortabel draaggevoel te garanderen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.