Veilig op weg naar de rots met stevige approachschoenen

Approachschoenen

Approachschoenen zijn stevige halfhoge schoenen met stevige zool die de vaak onbegaanbare paden naar de klimwand makkelijker maken. Omdat men met de approach vaak meer tijd kwijt is dan met het klimmen zelf horen comfortabele en robuuste approachschoenen tot de standaarduitrusting van elke klimmer.

Goede approachschoenen moeten zorgen voor stevige grip op keien, weide en asfalt

De eisen die aan approachschoenen worden gesteld zijn zo verschillend als het terrein dat ze onderweg naar de rots moeten doorkruisen. Daarom vormt een hoogwaardige zool een belangrijke factor. De zool moet bovendien antislip zijn en daarnaast zorgen voor een goede demping op harde en oneffen ondergrond. Zo is de bergweide, het wandelpad, maar ook onverhard terrein heel eenvoudig te doorkruisen. Zoals reeds genoemd is de approach van de klimwand vaak zeer lang. Daarom zijn een hoog draagcomfort en een stevige pasvorm onontbeerlijk voor approachschoenen. Wie wil er nou met voeten vol blaren bij de rots aankomen?

Bescherming tegen het weer bij aproachschoenen

Bescherming tegen het weer is natuurlijk ook heel belangrijk en daarom zouden approachschoenen waterafstotend moeten zijn. Zo vormt ook een lichte regenbui of een vochtige bergweide geen probleem en blijven de voeten mooi droog. Wanneer er eens grote inzet vereist is en de voeten gaan zweten zorgen ademende membranen ervoor dat de vochtigheid uit het binnenste van de schoenen kan verdwijnen. Wanneer de vermoeiende approach gelukt is kan er eindelijk worden geklommen! Omdat de meeste approachschoenen relatief licht zijn kunnen ze zonder meer in de rugzak worden opgeborgen en voor klimschoenen worden omgeruild. Modellen met lussen aan de hiel kunnen ook heel eenvoudig aan een karabijn worden vastgeklikt. Zo heb je er tijdens het klimmen geen last van.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.