Met wandelstokken veilig het dal in

Wandelstokken

Of het nu een trekkingtour is, of gewoon een wandeling, wie eenmaal de voordelen van moderne trekkingstokken of wandelstokken heeft leren waarderen, zal niet meer zo graag zonder willen. Goede wandelstokken zorgen ervoor dat je stevig staat op moeilijk terrein, ondersteunen bij het bergafwaarts gaan en geven je bergopwaarts meer gang. Het belangrijkste voordeel van trekkingstokken is het medische: Het gebruik van trekkingstokken op tour ontlast je heupen, knie- en enkelgewrichten. Vooral bergafwaarts of op onherbergzaam terrein vermindert de wandelstok de last die op het gewricht komt.

Een hoogwaardige wandelstok kan dus ongelukken voorkomen en het letselrisico zo klein mogelijk houden. Maar waar moet je bij de aanschaf van trekkingstokken op letten?

De passende wandelstokken - aandachtspunten

Een wandelstok wordt meestal van aluminium of carbonvezel gemaakt, een met koolstof versterkt kunststof. Wandelstokken van carbon zijn bijzonder licht en sterk. Verder dempen ze de vibraties van de grond en geven die niet aan de hand van de dragende door. Trekkingstokken van aluminium zijn meestal iets zwaarder als die van carbon, maar meestal ook goedkoper in de aanschaf.

Een goede wandelstok moet bovendien een greep van hoogwaardig materiaal hebben. Meestal zijn de grepen van kurk of kunststof gemaakt. Belangrijk zijn ook de polslussen, die niet alleen zekering zijn. Ze ondersteunen ook de houding van de hand en zorgen voor een optimale krachtoverdracht van de arm op de trekkingstok.

Als je geen wandelstok met een vaste lengte wilt hebben, geen probleem! Veel modellen zijn dankzij moderne klemsystemen in hoogte verstelbaar en kunnen probleemloos op je eigen lichaamslengte en de situatie aangepast worden. En als je wat minder plaats in je rugzak hebt? Sommige fabrikanten bieden ook opvouwbare wandelstokken aan, die je tot geringe verpakkingsafmetingen kunt inklappen.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.