Het sporthorloge - een robuuste polsassistent

sport horloge

De tijden, waarin men nog geacht werd onder het outdoorhorloge nog een bijzonder robuuste chronometer te dragen, liggen inmiddels ver achter ons. Hedendaagse outdoorhorloges van fabrikanten zoals Suunto of Highgear zijn kleine computers aan de pols. Naast de vele tijdfuncties zoals de timer of de stopwatch zijn veel modellen uitgerust met extra functies. Voorbeelden hiervan zijn de hoogtemeter en het kompas, maar ook zijn er multifunctionele horloges met GPS.

Vanwege zulke functies zijn outdoorhorloges prima assistenten, bij o.a. navigatie en planning van een bergtocht.

Barometer voor hoogtemeting en weersvoorspelling

Met de functie van een barometer bieden veel outdoorhorloges de mogelijkheid om de hoogte van de actuele locatie weer te geven. Omdat de barometer werkt op basis van de luchtdrukverandering, is het tevens mogelijk om weersveranderingen te voorspellen, lang voordat wind en wolken opstijgen - een echte plus m.b.t. veiligheid!

Kompas voor oriëntatiehulp

Sommige sporthorloges zijn bovendien uitgerust met een kompas. Het digitale kompas vormt een echte hulp bij de oriëntatie. Veel modellen met een kompas hebben ook een draaiende displayring voor de navigatie.

Sporthorloges met GPS-ontvanger

GPS-horloges nog een stapje verder dan wandelen. Ze tonen de snelheid in realtime, ondersteunen de trajectmeting en bieden vele andere functies, die ondersteunen bij het vinden van een route.

Sporthorloges als sportcomputer

Sommige sporthorloges zijn ook uitgerust met een hartslagmeter en kunnen dus tevens als sportcomputer worden gebruikt. Ze geven informatie over de actuele hartslag en waarschuwen bij overschrijding van ingestelde grenswaarden.

Het sporthorloge - de robuuste en veelzijdige assistent voor alle sportieve bergbeklimmers!

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
Ontvang de €5 waardebon
€ 5 onmiddellijk
Voor je volgende bestelling
Nee, dank u.

Houd er a.u.b. rekening mee dat we op onze website cookies inzetten om je gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je op de website verdersurft, ga je akkoord met het gebruik van cookies.