Een goede nachtrust met kinderslaapzakken

Kindersaalpzakken

Met je kids kamperen op de camping of in de bergen? Als het 's nachts koud wordt, dan hebben avontuurlijke kinderen ook de nodige warmte van een warme kinderslaapzak nodig. Waar je bij de aankoop van zo'n slaapzak op moet letten, leggen we je hier uit.

Warmtevermogen van kinderslaapzakken

Net zoals bij de modellen voor volwassenen is het allerbelangrijkste criterium voor een goede kinderslaapzak uiteraard de isolatie. In tegenstelling tot de gestandaardiseerde specificaties voor volwassenen is het echter niet mogelijk en ook niet toegestaan om voor kinderslaapzakken exacte temperatuurbereiken op te geven. Afhankelijk van de leeftijd, het geslacht, het gewicht en de vermoeidheid voelt de temperatuur voor ieder kind namelijk anders aan. Omdat kinderen nog volop groeien, moet je des te meer aandacht schenken aan deze factoren dan bij volwassenen.

Materiaal bij kinderslaapzakken

Net als bij volwassen modellen moet je ook bij kinderslaapzakken de lastige keuze voor een vulmateriaal maken: dons of synthetische vezels? Donzen slaapzakken voor kinderen bieden een uitstekend evenwicht tussen gewicht en warmte. Als je kind behoefte heeft aan veel comfort, veel warmte en ook een lichte en kleine pakmaat belangrijk is, dan is een donzen kinderslaapzak de beste keuze.

Kinderslaapzakken van synthetisch materiaal zijn daarentegen duidelijk meer bestand tegen weersinvloeden. Wie in gebieden met een hoge luchtvochtigheid overnacht, bijvoorbeeld aan een rivier, of als je gaat bivakkeren en er kans is op een regenbui, is het beste af met een kinderslaapzak met synthetische isolatie. Het buitenmateriaal is bij speciale kinderslaapzakken niet minder robuust dan bij slaapzakken voor volwassenen. Nylon of een ripstopweefsel zorgen ervoor dat de slaapzak stevig is en vermijden dat dons of andere vulling verloren gaat.

Uitrusting van kinderslaapzakken

Waaraan herken je een goede kinderslaapzak? De materialen van kinderslaapzakken zijn hetzelfde als bij slaapzakken voor volwassenen. Het verschil zit in de maat en de uitrusting aan de binnenzijde. Net zoals bij slaapzakken voor dames zijn kinderslaapzakken aan de binnenkant vaak iets zachter en meer gevoerd bij de voeten. De lengte is uiteraard korter dan bij normale slaapzakken, maar er bestaan enkele kindermodellen met een lengte van 180 cm. Dit betekent dat sommige kinderslaapzakken ook kunnen worden gebruikt door volwassenen. Sommige varianten kunnen via een ritssluiting nog worden verlengd. In dat geval kan een apart voeteneinde indien nodig aan de slaapzak worden geritst, waardoor je de slaapzak ongeveer 30 centimeter extra lengte geeft.

Opbergen van kinderslaapzakken

Slaapzakken kunnen het beste in de pakzak worden gepropt en niet opgerold. Dit doen we niet omdat het voor kleine kinderen gemakkelijker is, maar omdat het voor het materiaal beter is. Zo vermijd je vouweffecten en het dunner worden van het materiaal.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.