Een goede nachtrust voor de kinderen: kinderslaapzakken

Kindersaalpzakken

In een tent, in de kinderspeeltuin of in de bergen met je ouders? Als het 's nachts koud wordt, dan hebben je avontuurlijke kinderen de warmte in een warme kinderslaapzak nodig. Waar je bij de aankoop van zo'n slaapzak moet letten, leggen we je hier uit.

Warmtevermogen van kinderslaapzakken

Net zoals bij de modellen voor volwassenen is het allerbelangrijkste criterium voor een perfecte kinderslaapzak uiteraard de isolatie. In tegenstelling tot de genormaliseerde aanwijzingen bij volwassenen, is het voor kinderslaapzakken niet mogelijk of zelfs toegestaan om precieze temperatuurbereiken te bepalen. Afhankelijk van de leeftijd, het geslacht, het gewicht en de vermoeidheid voelt de temperatuur voor ieder kind anders aan. Omdat kinderen nog volop groeien, moet je des te meer aandacht schenken aan deze factoren dan bij volwassenen.

Materiaal bij kinderslaapzakken

Het dilemma bij de keuze van de vulling is net zo groot bij kinderslaapzakken als bij de modellen voor volwassenen: dons of kunstvezel?
Terwijl donzen slaapzakken een uitstekend evenwicht tussen gewicht en warmte bieden, is kunstvezel duidelijk meer bestand tegen weersinvloeden. Als het kind meer behoefte heeft aan veel comfort, veel warmte, gemak en een kleine verpakking, dan kies je beter een kinderslaapzak van dons.
Maar moet je kind in gebieden met een hoge luchtvochtigheid overnachten, bijvoorbeeld aan een rivier? Of reist het zonder tent en krijgt het af en toe eens een regenbui over zich heen? Dan kies je beter voor een kinderslaapzak met kunstvezelisolatie.
Het buitenmateriaal is bij speciale kinderslaapzakken niet minder robuust dan bij de slaapzakken voor volwassenen. Nylon of een ripstop-weefsel zorgt ervoor dat de slaapzak stevig genoeg is en vermijdt dat dons of andere vulling verloren gaat.

Uitrusting van kinderslaapzakken

Wanneer is een speciale kinderslaapzak goed genoeg? De materialen van kinderslaapzakken zijn identiek hetzelfde als bij de slaapzakken voor volwassenen. Het verschil zit in de maat en de binnenuitrusting.
Net zoals bij slaapzakken voor dames zijn kinderslaapzakken aan de binnenkant vaak iets zachter en meer gevoerd aan de voeten. De lengte is uiteraard korter dan normale slaapzakken, maar enkele modellen kunnen zelfs 180 cm lang zijn. Dit betekent dat sommige kinderslaapzakken ook kunnen worden gebruikt door volwassenen, net zoals bij de kinderrugzakken.
Sommige varianten kunnen via een ritssluiting nog worden verlengd. Een apart voeteneinde kan er indien nodig worden aangeritst en zorgt zo voor 30 centimeter extra lengte.

Opbergen van kinderslaapzakken

Slaapzakken worden het best in de pakzak gepropt en niet opgerold. Dit doen we niet omdat het voor kleine kinderen gemakkelijker is, maar omdat het voor het materiaal beter is. Zo vermijd je vouweffecten en verdunning van het materiaal.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.