Slaapzakaccessoires voor trektochten en kampeervakanties

Als praktische aanvulling op slaapzakken bieden fabrikanten als Sea to Summit, Vaude of Cocoon handige slaapzakaccessoires aan, die van pas komen tijdens het kamperen, het maken van een trektocht, bergbeklimmen en reizen. Of het nu gaat om een waterdichte slaapzakhoes, een lakenzak of een opblaasbaar slaapmatje, met de juiste slaapzakaccessoires wordt overnachten in een slaapzak nog comfortabeler.

Terwijl kampeerders en trekkers de nacht gewoonlijk in een tent of hut doorbrengen, kan het bij bergbeklimmers soms voorkomen dat ze in een bivakzak of een noodaccommodatie moeten slapen in de bergen. Een lichte bivakzak mag niet ontbreken in je toerskirugzak en biedt over een slaapzak een perfecte bescherming tegen nattigheid en wind.

Binnenslaapzakken en lakenzakken

Binnenslaapzakken van katoen, synthetisch materiaal of zijde kunnen worden gebruikt in een slaapzak. Zo blijft de binnenkant van de slaapzak schoon. De binnenslaapzak kan na de tocht gemakkelijk worden gewassen. Afhankelijk van het materiaal van de binnenslaapzak kan je als je gaat kamperen de aangegeven comforttemperatuur van de slaapzak met een paar graden verhogen.

Als wandelaar gebruik je een lakenzak wanneer je in de berghut overnacht. Een lakenzak biedt comfort en is hygiënisch in combinatie met de geleende dekens van de hut. In de zomer en bij hoge temperaturen zijn ze ook prima te gebruiken als lichte zomerslaapzak. Lakenzakken van zijde zijn bijzonder licht en soepel, terwijl modellen van katoen zeer onderhoudsvriendelijk en robuust zijn.

Pakzakken en opbergzakken voor slaapzakken

De meeste slaapzakken worden geleverd met een bijbehorende pakzak en opbergzak. De pakzak is perfect afgestemd op de betreffende slaapzak en kan worden gebruikt om hem compact mee te nemen in een rugzak of andere bagage. Ook beschermt de pakzak de slaapzak tegen vuil, vocht en beschadigingen en kan hij meestal met een trekkoord worden gesloten en met compressiebanden worden aangepast.

In tegenstelling tot synthetische slaapzakken mogen donzen slaapzakken niet voor langere tijd in een pakzak worden bewaard. Daarom heeft een donzen slaapzak een extra opbergzak nodig, waarin de donzen slaapzak gemakkelijk past en die van alle kanten zorgt voor genoeg ventilatie. Zo behoudt het dons zijn volume als de slaapzak niet wordt gebruikt en blijft deze goed warm.

ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON