3-in-1 jassen voor outdoor en vrije tijd

3 in 1 jassen

Wat verstaan we eigenlijk precies onder het begrip 3-in1 jas of dubbel jas? Juist in het koudere jaargetijde bieden zich voor outdoor toepassingen combinaties van verschillende typen jassen aan. Het "laagjes principe" is hier een gangbare uitdrukking geworden. Men verbindt een waterdicht en een winddicht regenjas met een isolerend fleece- of gevoerde jas, om voor elk weer de passende kleding te hebben. Op deze trend hebben veel outdoor fabrikanten gereageerd en ze bieden kant en klare combinaties aan van buitenjacks en isolatiejacks - inderdaad een 3-in-1 jas of multifunctioneel jas.

Dubbele jacks zijn flexibel te combineren

Met een dubbel jack is men, zoals eerder vermeld, zeer flexibel onderweg. Op waterkoude dagen worden 3-in-1 jassen als compleet systeem gedragen, dus als combinatie van regen- en isolatiejack. In deze variatie zijn de jassen bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor de volgende skivakantie, een sneeuwschoenwandeling of wandelingen op regenachtige novemberdagen. Op koude en droge dagen, zoals ze vaak voorkomen in het winterse hooggebergte, kan het binnenjas ook goed alleen worden gedragen. Ook voor koele zomeravonden is het binnenjas alleen gedragen een goede keuze.

Is men daarentegen op vakantie in zuidelijke regio's en is het relatief warm en regent het, dan wordt alleen het buitenste jack gebruikt. Met een 3-in-1 jas krijg je dus eigenlijk meteen drie jacks ineen; praktischer en voordeliger kan het gewoon niet.

3-in-1 jassen zijn multifunctionele jacks

In tegenstelling tot vele outdoorjassen met extreem technisch design zijn de meeste dubbele jassen eigenlijk wat gematigder qua uiterlijk. Zodoende kun je het 3-in-1 jas ook goed in het dagelijks leven en in de vrije tijd dragen, zonder teveel op te vallen. Doordat ze zo flexibel te combineren zijn, laten 3-in-1 jassen zich ook gebruiken bij een keur van outdoor activiteiten. Men kan 3-in-1 jassen dragen bij het wandelen, op trekkingtour, maar ook bij het skiën.

Door de grote populariteit die dubbele jacks genieten, bestaan ze inmiddels in een veelvoud van materiaalcombinaties. Er zijn 3-in-1 jassen die een softshell-buitenjack bevatten of worden gecombineerd met een hardshell-buitenjack. Als binnenjack kan een fleecevest, donsjas of jack met synthetische wattering worden gebruikt. Door deze verschillende materiaalsoorten wordt het toepassingsgebied van de 3-in-1 jassen uitgebreid. Je kunt voor elke behoefte en voor elk seizoen het passende 3-in-1 jas kopen.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.