De fleecetrui - een allround talent voor het hele jaar

Fleecetrui

Of het nu tijdens een koude zomernacht of in de winter onder een eerste laag sneeuw is: In elke situatie, activiteit of elk seizoen komt de fleecetrui van pas. In vergelijking met de fleecejas heeft de fleecetrui geen doorlopende ritssluiting en weinig tot geen zakken. Zijn belangrijkste functie is het lichaam verwarmen en isoleren. Dat wordt door de dikte van het materiaal bepaald. Vaak wordt de dikte van de stof met behulp van gram per 100, 200 of 300 vierkante meter aangegeven. Bij bepaalde producenten duikt ook het begrip "microfleece" op, wat de dunste variant in de fleecefamilie is.

Hoe dikker het materiaal, hoe warmer de fleece is. Zo is een fleecetrui van 300 gram per vierkante meter bij fysiek inspannende activiteiten zoals langlaufen zeker te warm en daardoor geen optimale keuze. Hier biedt een microfleece voldoende warmte.

Fleecetruien bieden zowel functionaliteit als comfort.

Meer voordelen van een fleecetrui zijn het ademend vermogen voor een goed lichaamsklimaat en bij modellen van hoge kwaliteit het vochttransport aan de buitenkant. En als de fleece tijdens een plots onweer toch eens nat wordt, dan is de isolatiefunctie er nog altijd. Een groot voordeel tegenover de gebruikelijke wollen trui. Bovendien droogt het materiaal erg snel. Modellen die met behulp van een extra laag winddicht gemaakt zijn, bieden een optimale bescherming bij droog, koud weer.

Inzake feel-good factor scoort de fleecetrui in elk geval ook punten. Hij irriteert niet, maakt door zijn lichte gewicht niet veel dikker en laat genoeg ruimte voor bewegingsvrijheid. Het vuilafstotende materiaal is gemakkelijk te reinigen. Enkele vijanden van de fleecetrui zijn vuur en wegspringende vonken. Daarbij moet er opgepast worden omdat het synthetische materiaal zich gedraagt zoals ijs in de zon.

Materiaal en duurzaamheid bij fleecetruien.

Het polyestermateriaal dat in 1979 in de Verenigde Staten ontwikkeld werd, wordt ondertussen door veel producenten, zoals Patagonia, voor een groot deel van gerecycleerde PET-flessen en oude, niet meer gedragen kledingstukken gemaakt. Een fleecetrui kan dus met een gerust gemoed aangekocht worden.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.