Arc'teryx Merkshop

Sportkleding voor veeleisende atleten

Arc'teryx

Een aantal van de beste atleten uitkomend in alle facetten van de bergsport reizen onder de vlag van Arc'teryx naar de meest spannende en avontuurlijkste hoeken van de aarde. De atleten vertrouwen op de hoge kwaliteit en perfectie van de bergsportuitrusting. Tegelijkertijd geven zij direct feedback en verbeterpunten door aan de ontwikkelingsafdeling van Arc'teryx en helpen zo mee bij de verdere ontwikkeling van perfect afgestemde producten.

Hiertoe behoren namen zoals Jonathan Siegrist, Toni Lamprecht, Adam Campbell of de excellente Duitse ijsklimster Ines Papert.

Arc'teryx klimgordels - comfortabele lichtgewichten

De klimgordels van de Canadese fabrikant zijn legendarisch. Dankzij speciale, gepatenteerde verwerkingstechnologieën kunnen de Canadezen lichte klimgordels maken met een ongeëvenaard comfort. De clou: materiaal en constructie zijn zo ontworpen dat het gewicht over het gehele oppervlak wordt verdeeld. Hierdoor hoeven de kussens niet meer onnodig dik te zijn. Vele andere technische details maken van de Arc'teryx klimgordels compromisloze lichtgewichten die de klimmer een unieke klimbeleving bezorgen.

Rugzakken voor elke gelegenheid

Dagrugzak, klimrugzak of de ruime trekkingrugzak - voor elk gebruik is er een passende, doordachte oplossing te vinden. Door de toepassing van moderne materialen, slimme draagsystemen en doordachte constructies zijn Arc'teryx rugzakken bijzonder comfortabel, licht en robuust.

Informatie over het gebruik staat in de productbeschrijvingen van outdoorkleding

De omvang van het assortiment sportkleding beslaat het volledige spectrum van de toepassingsgebieden in de bergsport. Voor de duidelijkheid geeft Arc'teryx door middel van afkortingen in de productomschrijvingen voor outdoorkleding, het toepassingsgebied aan.

Arc'teryx

Zo wordt sportkleding aangeduid met de afkorting SV ('Severe Weather') bijvoorbeeld voor maximale bescherming tegen weersinvloeden en meest extreme weersomstandigheden. AR staat voor 'Allround' en biedt een zeer goede bescherming tegen weersinvloeden en een veelzijdig gebruik. De afkorting MX staat voor 'Mixed Weather' en staat voor kleding die is ontworpen voor wisselvallig weer, een maximale bewegingsvrijheid en zware omstandigheden. Alle minimalisten vinden bij de afkorting LT ('Light Weight') de beste sportkleding - alleen de klasse SL ('Super Light') is nog lichter

Sociale verantwoordelijkheid

Natuurlijk is het in de bergsport bon ton om sociale verantwoordelijkheid te tonen. Bij Arc'teryx houdt dit meer in dan alleen een inhoudsloze bedrijfsstrategie. Zo worden bijvoorbeeld alleen productieplaatsen geselecteerd die zich onderscheiden door veilige en faire arbeidsomstandigheden. Deze normen worden voortdurend gecontroleerd en verder ontwikkeld door Arc‘teryx, met als doel om een positieve invloed uit te oefenen op de productie-industrie als geheel.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.