Goede pasvorm met integraalgordels

Integraalgordels

Op de gletsjer, in de klimtuin of tijdens werkzaamheden: een complete gordel biedt meer draagcomfort en veiligheid dan een heupgordel. Andere voordelen en toepassingen van complete gordels worden hieronder toegelicht.

Constructie en doel van een integraalgordel

Een integraalgordel is een combinatie van heup- en borstgordel en biedt daarmee de beste pasvorm en het hoogste draagcomfort onder de klimgordels. Door de stevige verbinding van alle lussen wordt bovendien gezorgd voor de maximale veiligheid.
Naast de inzet bij gletsjertochten en in klimtuinen (ook als leengordel bij wisselende klimmers) is de integraalgordel zeer geschikt voor veilig werken op gevaarlijke hoogten. Bovendien zijn zulke gordels bijzonder geschikt voor kinderen en beginnende klimmers, omdat ze precies op maat kunnen worden ingesteld.

Verhoogde veiligheid bij integraalgordels

Omdat de inbindlus bij een complete gordel hoger zit dan bij heupgordels, is het gevaar kleiner dat de klimmer bij een val met zijn hoofd naar beneden draait. Bovendien is een integraalgordel zeer geschikt voor rugzakdragers, omdat deze zich bij een val door het gewicht op de rug anders zouden omdraaien.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.