Goede pasvorm met integraalgordels

Integraalgordels

Op de gletsjer, in het klimpark of tijdens werkzaamheden: een integraalgordel biedt meer draagcomfort en veiligheid dan een heupgordel. Hieronder lichten we de voordelen en toepassingen van integraalgordels verder toe.

Constructie en doel van een integraalgordel

Een integraalgordel is een combinatie van een heup- en borstgordel en biedt daarmee de beste pasvorm en het hoogste draagcomfort onder de klimgordels. Doordat alle lussen stevig met elkaar verbonden zijn wordt bovendien gezorgd voor maximale veiligheid.
Naast gebruik bij gletsjertochten en in klimbossen (ook als leengordel bij wisselende klimmers) is de integraalgordel zeer geschikt voor het op een veilige manier kunnen werken op gevaarlijke hoogten. Bovendien zijn zulke gordels bijzonder geschikt voor kinderen en beginnende klimmers, omdat ze precies kunnen worden afgesteld.

Meer veiligheid bij integraalgordels

Omdat de inbindlus bij een integraalgordel hoger zit dan bij heupgordels, is er minder kans dat de klimmer bij een val met zijn hoofd naar beneden draait. Bovendien is een integraalgordel zeer geschikt als je een rugzak draagt, omdat je anders door het gewicht van de rugzak bij een val kunt draaien.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.