Sherpa Merkshop

Sherpa Adventure Gear - getest in de Himalaya!

Sherpa Outdoor

Getest worden de producten door de sherpa's zelf, die bij expedities vooruit gaan en de zware uitrusting dragen. Om de sherpa's voor hun prestatie erkenning te geven en ze te ondersteunen, gaat een bepaald bedrag van de verkoop van outdoorkleding naar Sherpa kinderen in Nepal. Alle sherpa's die met de functionele kleding onderweg zijn, ontvangen bovendien een vast salaris. Of het nu fleecevesten, hardshelljassen of softshell broeken zijn; Sherpa produceert functionele kleding voor een goed doel!

Sherpa Adventure Gear wordt voor een groot deel direct geproduceerd in Nepal. Aan het vervaardigen, produceren en leveren verdienen ettelijke gezinnen in Kathmandu en omgeving een regelmatig inkomen. Kwalitatief hoogwaardige banen met faire arbeidsomstandigheden en rechtvaardige beloning zijn in Nepal niet bepaald gangbaar. Veel banen zijn seizoensgebonden en worden bovendien slecht betaald. Des te belangrijker is het engagement van Sherpa Adventure Gear in Nepal, want dat creëert niet alleen banen ter plaatse, maar is met zijn voorbeeldige karakter een prikkel voor vele mensen, zodat op lange termijn een duurzame verbetering in de levensomstandigheden in de kleine Himalayastad te hopen is.

Functionele kleding Made in Nepal

Natuurlijk zou het voor Sherpa Adventure Gear wezenlijk eenvoudiger en goedkoper zijn, zijn outdoorkleding in Aziatische buurlanden te laten produceren. Maar juist de uitdaging om in Nepal zelf te produceren en daarbij nieuwe banen en nieuw economische structuren te laten ontstaan, vormen voor de oprichters van het bedrijf een bijzondere drijfveer.

Sherpa Outdoor

Sherpa Adventure Gear ziet haar weg in de outdoorbranche niet als reus op de markt, maar als bedrijf dat in haar kleine niche alles goed doet. Dat daarbij ook heel andere moeilijkheden moeten worden overwonnen, als in een gewoon textiel- of outdoorbedrijf spreekt bijna voor zich. Maar de makers van Sherpa staan voor Nepal en de bevolking van Nepal voor 100%.

Sociaal engagement dankzij hoogwaardige outdoorkleding

De ontwikkeling van het bedrijf Sherpa Adventure Gear beschrijft oprichter Tashi Sherpa zoals de werkwijze van de sherpa's in de bergen van Nepal: Stap voor stap, daarbij altijd een helpende hand bieden aan de kameraden en nooit het doel uit het oog verliezen.

Een belangrijk bestanddeel van de bedrijfsfilosofie drukt Sherpa Adventure Gear uit in de ondersteuning van het Paldorje Education Fund. Daarbij draait het erom de kinderen van de sherpa's toegang tot onderwijs te verschaffen en daardoor duurzame verbeteringen in Nepal na te streven. Veel kinderen kunnen niet naar school, omdat het in de wijd verspreide en deels moeilijk toegankelijke bergdorpen ontbreekt aan geld en de benodigde inrichting. Bij al het sociale engagement is Sherpa Adventure Gear niet alleen een bedrijf dat de mensen in Nepal actief weet te helpen, maar een fabrikant van outdoorkleding die precies weet waar het bij wandelen en klimmen in de bergen op aankomt.

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.