Met trekkingschoenen en wandelschoenen kilometers verzamelen

Wandelschoenen

Technisch goede schoenen maken het verschil bij wandelen en trekking en zijn een essentieel onderdeel van de wandeluitrusting. Passende wandelschoenen voorkomen blaren en pijnlijke voeten, die op langere tochten al snel kunnen ontstaan. Als wandelschoenen niet passen, zijn frustratie en pijn voorgeprogrammeerd. En bij het wandelen en bergbeklimmen gaat het er natuurlijk eerder om dat je van het avontuur en de bergen geniet dan dat je je ergert aan pijnlijke voeten en dat de weg naar de top een kwelling wordt. Met goed zittende trekkingschoenen is het verzamelen van kilometers en hoogtemeters meteen een stuk gemakkelijker, en dan maakt het niet uit of je een lichte wandelrugzak of een volgepakte trekkingrugzak draagt.

Het juiste model wandelschoenen voor dames, heren & kinderen

Op de outdoormarkt zijn er intussen speciale wandelschoenen en trekkingschoenen voor dames verkrijgbaar. De anatomisch aangepaste wandelschoenen zorgen ervoor dat bergsportsters en natuurliefhebsters onvergetelijke avonturen kunnen beleven in plaats van blaren en pijnlijke voeten te krijgen. Omdat vrouwen van nature smallere voeten hebben zijn de damesmodellen onder de trekking- en wandelschoenen voorzien van een smallere leest en dus aangepast aan de anatomie van vrouwelijke voeten. Mannen met bredere en langere voeten kunnen daarentegen kiezen voor bredere schoenleesten en grotere maten bij de wandelschoenen en trekkingschoenen. Natuurlijk zijn er ook wandelschoenen speciaal voor kinderen.

Eigenschappen van wandelschoenen voor alpien gebruik

Wandelschoenen

Om geschikt te zijn voor uitdagende wandelingen in de bergen moeten wandelschoenen en trekkingschoenen een schacht tot aan de enkels hebben. Deze beschermt de enkels van wandelaars en bergsporters tegen stoten en tegen verzwikking.
Daarnaast zijn waterbestendigheid en ademend vermogen een must bij technische wandelschoenen die voornamelijk worden gebruikt in alpiene gebieden bij weer en wind. Waterdichte schoenen worden bereikt door een waterdicht en ademend GoreTex-membraan, dat in het buitenmateriaal is verwerkt. Een slijtvaste Vibram-zool met diep profiel zorgt voor de nodige grip in vochtige alpenweiden, op gladde rotsen en in modder. Als je voornamelijk op pad bent in eenvoudig terrein en met weinig bagage (bv. een dagtocht in het middelgebergte), zijn lichte wandelschoenen een betere keuze dan zware trekkingschoenen.

Waar je bij het kopen van trekkingschoenen op moet letten

Moderne trekkingschoenen zijn vandaag de dag geen lompe en zware leren schoenen meer. De ontwikkeling op schoenengebied heeft het mogelijk gemaakt dat goede wandelschoenen ondanks hun lage gewicht de nodige robuustheid bezitten en zo voor stabiliteit en een zekere tred zorgen. Het belangrijkste is echter de pasvorm. Trekkingschoenen kunnen nog zo goed gemaakt zijn en duur zijn, maar als ze niet passen, voldoen ze gewoon niet. Veel outdoorfabrikanten, zoals Hanwag, LOWA of La Sportiva, hebben hierop gereageerd en bieden intussen verschillende leestbreedtes en extra grote maten aan. Wandelschoenen of trekkingschoenen koop je bovendien beter iets breder dan te smal. Zo is hoog draagcomfort ook nog gegarandeerd wanneer je voeten na meerdere uren wandelen of bij hitte opzwellen.

Wandel- en trekkingschoenen moet je inlopen

Het is belangrijk dat je voldoende tijd neemt om nieuwe schoenen goed in te lopen voordat je er grote wandelingen of alpiene bergtochten mee gaat maken. Door uitgebreid inlopen, indien mogelijk in alle soorten terrein, passen de wandel- en trekkingschoenen zich zo goed mogelijk aan je voeten aan. Als je uiteindelijk de juiste wandelschoenen hebt gevonden en ze met goede wandelsokken (bv. uit merinowol) combineert, staat niets meer in de weg voor onvergetelijke wandelavonturen!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.