Waterdichte winterschoenen voor warme en droge voeten

Waterdichte winterschoenen

Geen zin in koude, natte voeten? Dan moeten waterdichte winterschoenen worden aangeschaft! Bij waterkoud weer zorgen waterdichte winterschoenen voor een comfortabele isolatie en droge voeten. Naast hun functionaliteit maken waterdichte winterschoenen ook optisch gezien een overtuigende indruk. Dus voor wie een geplande outdoor wandeling niet wilt laten bederven door smeltende sneeuw, zijn waterdichte winterschoenen onontbeerlijk!

Wat zijn precies de kwaliteiten van waterdichte winterschoenen?

Beginnen we met het belangrijkste: waterdichte winterschoenen houden de voeten lekker warm! Ze zijn gevoerd met materialen van hoge effectiviteit, die dankzij hun goede isolatie-eigenschappen zelfs bij temperaturen onder nul hun werk doen. Zo lopen de voeten niet het risico in rammelende brokken ijs te veranderen. Maar zelfs de beste isolatie kan bij het grof vuil wanneer de voeten nat zijn. Daarom zijn waterdichte winterschoenen - de naam zegt het al - waterdicht. Dit wordt mede bereikt door effectieve membranen zoals Gore-Tex. Zulke membranen voorkomen dat er vocht tot het inwendige van de schoenen binnendringt. Tegelijkertijd zijn ze ademend, zodat de schoenen van binnenuit geen vochtvanger worden. De waterdichte eigenschappen worden versterkt door de juiste pre-impregnatie. Deze impregnatie is waterafstotend en zorgt er bovendien voor, dat het vocht er druppelsgewijs afglijdt, net als bij de lotusplant. Ook natte sneeuw en zelfs de hardnekkigste druppels worden zo wel gedwongen te capituleren.

Met ferme tred in waterdichte winterschoenen door de natte sneeuwprut

Waterdichte winterschoenen draagt men niet in de stralende zon bij tropische temperaturen. Dat zit 'm in de aard der dingen. Daarom zijn winterschoenen ook perfect ontworpen voor gebruik in sneeuw en ijs. Stevige zolen met antislipprofielen zorgen voor een vaste grip, zelfs op een ijzige ondergrond. Een goed vetersysteem en een hoge schacht (vooral bij winterlaarzen) bieden de voeten stabiliteit en verminderen het "risico een voet te verzwikken". Bij arctische temperaturen en middelhoge sneeuwmassa's zorgen antislip sneeuwlaarzen voor een veilig verplaatsen

Zoals hierboven reeds vermeld, zijn waterdichte winterschoenen ook optisch gezien aantrekkelijk. Met hun sportieve en moderne design zien ze er prachtig uit en dit maakt zulke schoenen geschikt voor elke gelegenheid. Of het nu gaat om waterdichte winterschoenen van Kamik, Sorel, Hanwag, Lowa of welke andere outdoor fabrikant ook, de voeten blijven comfortabel warm en droog!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.