Optimale bewegingsvrijheid met een robuuste boulderbroek.

Boulderbroeken

Bij het boulderen moet elke beweging raak zijn. Met name bij moeilijke, technisch uitdagende klimbewegingen is een boulderbroek die optimale bewegingsvrijheid garandeert, onmisbaar. Als je veel waarde hecht aan functionaliteit en slijtvastheid, maar ook aan een modern ontwerp, dan hoort een boulderbroek in elk geval bij je boulderuitrusting! Boulderbroeken zijn echter niet alleen geschikt voor op de rotsen. Door hun losse en nonchalante snit maken ze ook als modieuze vrijetijdsbroek een zeer goede indruk. Dus op naar de rotsen met een sportieve boulderbroek!

Hoe onderscheiden boulderbroeken zich?

Ongeacht of je op de rotsen of in de hal klimt, bij het boulderen leg je soms extreem moeilijke routes af, die behoorlijk wat vergen van je lichaam. Elke greep moet kloppen, elke stap moet raak zijn. Daarom moeten boulderbroeken bepaalde eigenschappen hebben.

Wat in ieder geval zeer belangrijk is, is dat de boulderbroek robuust is. Het materiaal moet bestand zijn tegen ruw contact met puntige rotsen of wrijving tegen de rotswand en mag niet meteen kapot gaan.

Uiteraard moeten boulderbroeken ook comfortabel zitten. Een goede pasvorm garandeert dat de boulderbroek je bij het klimmen niet in de weg zit. In moeilijke situaties die uiterste concentratie vergen, mag de broek geen storende factor zijn. Want als de boulderbroek te strak zit, knelt of schuurt, ben je al snel afgeleid.

Volledige bewegingsvrijheid met een goed passende boulderbroek

Waarschijnlijk is de belangrijkste eigenschap van boulderbroeken dat ze de bewegingsvrijheid niet beperken. Met name bij het boulderen is het heel belangrijk dat de broek zich aan elke beweging aanpast en je bij het klimmen niet hindert. Boulderbroeken zijn gemaakt van elastische en lichte materialen en zorgen met een losse en comfortabele snit voor optimale bewegingsvrijheid. Grote beenbewegingen bij het boulderen vormen geen probleem. Ook moeilijke passages kun je daardoor tot een goed einde brengen, zonder dat de broek je in de weg zit. Daarnaast stoort de broek ook niet als je er een klimgordel over draagt. Een zachte, vaak zelfs elastische tailleband zorgt ervoor dat de broek comfortabel om de heupen zit en goed blijft zitten.

Een boulderbroek moet bovendien voldoende plaats bieden voor kleine spullen zoals sleutels of een mobiele telefoon. Veel modellen zijn uitgerust met een borstelhouder, zodat je de boulderborstel altijd bij de hand hebt wanneer vuile grepen moeten worden schoongemaakt.

Door hun sportief, modieus en comfortabel model zijn veel boulderbroeken ook naast de klimwand een geslaagde blikvanger. Voor een ontspannen dagje winkelen, een stedentrip of een gezellige vrije dag thuis op de bank is een boulderbroek altijd een goede keuze!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.