Optimale bewegingsvrijheid met de robuuste boulderbroek.

Boulderbroeken

Bij het boulderen moet elke beweging raak zijn. Juist bij moeilijk, technisch ingewikkeld klimmen is een boulderbroek die de klimmer optimale bewegingsvrijheid garandeert, onontbeerlijk. Hecht je veel waarde aan functionaliteit en slijtvastheid, maar ook aan modern design, dan hoort een boulderbroek in elk geval tot de boulderuitrusting! Maar de boulderbroeken zijn niet alleen bruikbaar op de rotsen. Door het luchtige en nonchalante model staan ze ook prima als modieuze vrijetijdsbroek. Dus op naar de rotsen met deze sportieve boulderbroek!

Waarom maakt een speciale boulderbroek het verschil?

Ongeacht of je op de rotsen of in de hal klimt, bij het boulderen begeef je je op moeilijke routes die nogal wat vergen van je lichaam. Elke greep moet kloppen, elke stap moet raak zijn. Daarom moet ook de boulderbroek aan bepaalde eigenschappen voldoen.

Het is in elk geval belangrijk dat een boulderbroek robuust is. Ook moet het materiaal bestand zijn tegen ruw contact met de puntige rotsen of wrijving tegen de rotswand en mag het niet meteen kapot gaan.

Uiteraard moeten boulderbroeken ook lekker zitten. Een goede pasvorm garandeert dat de boulderbroek je bij het klimmen niet in de weg zit. In moeilijke situaties die uiterste concentratie vergen, mag de broek geen storende factor zijn. Want als de boulderbroek te strak zit, knelt of schuurt, ben je al snel afgeleid.

Volop bewegingsvrijheid met een goed passende boulderbroek

Waarschijnlijk is de belangrijkste eigenschap van de boulderbroeken, dat ze de bewegingsvrijheid niet beperken. Juist bij het boulderen is het heel belangrijk dat de broek elke beweging volgt en bij het klimmen niet in de weg zit. Boulderbroeken bestaan uit elastisch en licht materiaal en zorgen door een luchtig en comfortabel model voor optimale bewegingsvrijheid. Door een ruime beenwijdte hebben de benen bij het boulderen altijd genoeg ruimte. Zo kun je ook moeilijke passages overbruggen, zonder dat de broek je in de weg zit. Ook een klimgordel kun je zonder problemen over de boulderbroek dragen, zonder dat dit storend is. Een zachte, vaak zelfs elastische tailleband zorgt voor een comfortabele pasvorm op de heupen en voldoende stevigheid.

Een boulderbroek moet bovendien ook voldoende opbergruimte bieden voor zaken als sleutels of een mobiele telefoon. Veel modellen beschikken ook over een borstelhouder, zodat je de boulder brush altijd bij de hand hebt als er eens een vieze greep schoongemaakt moet worden.

Door hun sportief modieuze en comfortabele model zijn veel boulderbroeken ook buiten de klimwand een echte blikvanger. Tijdens een ontspannen dagje winkelen, op een stedentrip of gewoon lekker tijdens een vrije dag thuis op de bank; een boulderbroek is altijd een goed keuze!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.