Beter klimmen met de juiste boulderbroeken voor heren

Boulderbroeken voor heren

Het mag dan raar klinken, maar de juiste boulderbroek voor heren kan bij het boulderen het verschil maken tussen succes of mislukking. Een te strakke broek of een die geen volledige bewegingsvrijheid biedt, doet de beste klimtechniek te niet. Je ergert je groen en geel, als zo'n kleinigheid een succesvolle beklimming in de weg staat. Daarom is de keuze voor de juiste boulderbroek voor heren een klus die uitermate goed doordacht moet worden. En niet in de laatste plaats moet de klimbroek ook nog aan de smaak voldoen; een onoverkomelijk probleem?
Zeker niet, als men het aanbod aan boulderbroeken voor heren in de Bergfreunde klimshop voor ogen houdt.

Wat zijn de doorslaggevende kenmerken van goede boulderbroeken voor heren

Absoluut het belangrijkste criterium is een goede pasvorm met volledige bewegingsvrijheid. Daarvoor moet de boulderbroek voor heren perfect zitten, mag deze niet knellen en moet gemaakt zijn van rekbare stof. Dit kan tot stand komen door een elastische weefsoort van katoen of synthetische weefsels, maar ook door een groter aandeel van elastische vezels (elastaan, spandex, lycra).
Bovendien moet het materiaal robuust zijn, zodat de broek niet al bij het eerste contact met de rotsen kapot gaat. Veel boulderbroeken voor heren hebben elastische koorden aan de pijpuiteinden, om opgerolde pijpen te fixeren.
Een kwestie van smaak is de keuze tussen een geïntegreerde riem, riemlussen of een elastische tailleband zonder riem (dit is bij boulderbroeken voor heren echter minder vaak te vinden dan bij damesmodellen).

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.