Longsleeves voor alle gelegenheden

Longsleeves

Blikvanger in de klimhal, grillen bij het kampvuur of sportondergoed (polyester of merinowol): longsleeves zijn zowel binnen als buiten universeel inzetbaar en mogen in geen enkele kledingkast ontbreken. Hieronder worden de verschillende shirts met lange mouwen beschreven.

Keuze van de juiste longsleeve

Er zijn talloze verschillende materiaalsamenstellingen bij longsleeves die ook samenhangen met het gebruiksdoel van het shirt. Enkele grondstoffen zoals wol, elastaan en polyester worden zo gecombineerd dat daaruit een longsleeves ontstaat, die precies voldoet aan de gewenste gebruikseisen. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk ook het juiste merk. Mammut, The North Face of Mountain Equipment, er is absoluut altijd een geschikte longsleeve van jouw favoriete merk te vinden.
Daarom is het de moeite waard om speciaal naar de materialen in de longsleeve te kijken. Wanneer je een gezellig shirt voor alledaags gebruik wilt hebben, dat vooral ook geschikt is voor lifestyle activiteiten zoals in- en outdoor klimmen, boulderen en slacklinen, kun je het beste voor katoen kiezen. De longsleeve heeft een aangenaam draagcomfort en is gemaakt van duurzame materialen.
Wanneer je je vaker in het zweet werkt, zou je shirts tenminste voor een deel uit polyester moeten bestaan. Dat verhoogt het vochttransport van de huid en het draagcomfort. Longsleeves die voor het merendeel uit polyester bestaan, zijn het meest geschikt voor snelle activiteiten waarbij je veel moet zweten en waarbij de temperatuur hoog is. De droogtijden zijn hier heel kort.
Wanneer een longsleeve (deels) uit scheerwol bestaat (bijv. merino van Icebreaker), profiteert deze van een aantal voordelen die deze natuurlijke functionele vezel heeft: een hoge isolatiewaarde bij een minder gewicht, nauwelijks geurontwikkeling en warmhoudende functie in vochtige toestand. Longsleeves van merinowol zijn daarom uitstekend geschikt voor stop-and-go activiteiten, meerdaagse tours en ondernemingen bij koudere omstandigheden. Ook als longsleeves voor dames komen ze door hun zachte draagcomfort zeker in aanmerking.
Elastaan in het weefsel van de longsleeve verhoogt de rekbaarheid. Dat zorgt voor een betere pasvorm en een hoger draagcomfort.

Model van longsleeves

Afhankelijk wat je ermee wilt gaan doen, moet een longsleeve nauw aansluitend zijn of juist iets ruimer uitvallen. Ruimvallende varianten zijn geschikt voor minder intensieve activiteiten en wanneer het meer om de look gaat.
Zodra een longsleeve het sportondergoed vervangt, moet de pasvorm nauwsluitend zijn. Alleen zo kan worden gezorgd voor een goede isolatie en een duurzaam vochttransport.
Damesmodellen zijn getailleerd en een aantal longsleeve-modellen hebben daarnaast ook duimlussen, capuchons of (rits-)kragen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.