Hard van buiten, zacht van binnen: softshellbroeken

Softshell broek

Softshelljassen hebben de outdoorwereld in korte tijd veroverd. Ze zijn comfortabel en slijtvast, maar tegelijkertijd ook licht en ademend. Bovendien bieden ze veel warmte, omdat ze wind en water goed tegenhouden. Ook bij softshell geldt: "Jassen en broeken, het is lood om oud ijzer!" Softshellbroeken hebben naast het materiaal ook dezelfde voordelen als de jassen. Ze kunnen namelijk net zo veel aan en garanderen eveneens een hoog draagcomfort. Een softshellbroek voelt zacht en comfortabel aan, zoals we dit ook van fleecebroeken gewend zijn. Bovendien zijn softshellbroeken elastisch, zodat je gemakkelijk kunt bewegen. Het buitenmateriaal daarentegen is erg robuust en slijtvast. Door de combinatie van deze bijna tegenovergestelde eigenschappen zijn softshellbroeken veelzijdige kledingstukken die je bij bergsport goed kunt gebruiken.

Wie heeft een softshellbroek nodig?

De aankoop van een softshellbroek is vooral de moeite waard voor diegenen die ook bij minder mooie weersomstandigheden graag naar buiten gaan, stevig materiaal belangrijk vinden en ook geen bewegingsvrijheid willen verliezen. Een softshellbroek is bovendien veelzijdig. Zo is het in vele gevallen zelfs overbodig om een ski- of sneeuwbroek te gebruiken als je al in het bezit bent van een softshellbroek. Deze beschermt namelijk voldoende tegen sneeuw en kou. Bovendien hebben softshellbroeken minder volume en zijn ze merkbaar elastischer. Deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld erg handig tijdens het klimmen, vooral in zwaar terrein.

Maar softshellbroeken hebben nóg meer voordelige eigenschappen. Softshell is bijvoorbeeld een erg slijtvast materiaal. Wandelbroeken scheuren vaak als ze in aanraking komen met rotsen, bijvoorbeeld bij het klettersteigen. Softshellbroeken daarentegen kunnen hier veel beter tegen.

Of je nu gaat klimmen, wandelen, sneeuwschoenwandelen of toerskiën, voor elke sport kan je kiezen uit een ruim aanbod modellen. Dit betekent echter niet dat je voor elke sport een aparte softshellbroek nodig hebt. Een softshellbroek werd oorspronkelijk met name gekocht als toerskibroek, maar nu kun je ze ook perfect dragen tijdens het wandelen en klimmen. Wel is het de moeite waard om te investeren in een wintermodel en een zomermodel, omdat het isolerend vermogen van het materiaal varieert.

De stof waarvan softshellbroeken gemaakt worden

Softshellbroeken bestaan uit hoogwaardige high-techstof die speciaal gemaakt wordt om aan de eisen van outdoorsporters te voldoen. Softshell heeft bijvoorbeeld een hoog ademend vermogen en biedt tegelijkertijd een betrouwbare bescherming tegen wind. Bovendien is de stof zacht, elastisch en garandeert hij absolute bewegingsvrijheid. Bij outdoorsporten worden vaak meerdere kledinglagen met elkaar gecombineerd. Een softshellbroek kan, afhankelijk van het weer, de eigenschappen van de twee buitenste lagen vervangen.

Naargelang de verwerking en het materiaal zijn softshellbroeken warm en ademend of juist windafstotend en robuust. Ze zijn bestand tegen lichte neerslag, zowel tegen lichte sneeuw als regen. Toch zijn ze absoluut geen vervanging van een regenbroek. De buitenste laag van softshellbroeken bestaat uit slijtvast textiel, de binnenste laag uit vochttransporterend fijn velours, zoals fleece. Daarom voelen softshellbroeken erg zacht aan en kunnen ze ook een sportonderbroek vervangen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.