Tights en leggings voor yoga, fitness, running en de fietssport

Tights en leggings

Leggings zijn praktische sportbroeken van elastisch materiaal die een nauwsluitende pasvorm hebben en een maximale bewegingsvrijheid garanderen voor zowel indoor als outdoor sporten. Omdat de legging ''tight'' zit, worden de strak op de huid liggende broeken ook wel tights genoemd. Leggings en tights zijn er speciaal voor dames, heren en kinderen. Ze worden gebruikt voor verschillende sporten en zijn geoptimaliseerd voor verschillende gebruiksdoelen.

Fabrikanten zoals Mandala, RÖhnisch of super.natural bieden sportieve leggings als fitnesstights, trekkingtights, yogaleggings, klimtights, runningtights, hardloopleggings, trailrunningtights en fietsleggings. Alle sportleggings zijn voorzien van een speciaal design, individuele details en functionele kenmerken voor de betreffende sport.

Leggings voor yoga en running

Yoga tights reiken meestal tot de enkels of worden aangeboden in 7/8 lengte. Door de hoge tailleband, vlakke naden en aangename ventilatie bieden ze een uitstekende ondersteuning en een perfecte pasvorm op de yogamat. Als alternatief zijn er voor yogi's ook yogabroeken met een iets wijdere pasvorm verkrijgbaar.

Fitness- en running tights zijn vaak niet zo hoog uitgesneden over de heupen als strakke yogabroeken. In plaats daarvan hebben de sportieve tights voor de hardloopsport en trailrunning mesh inzetstukken voor ventilatie, die vaak zorgen voor een goede beluchting aan de achterkant van de knie. In kleine zakken in de tailleband is er in de fitness legging genoeg ruimte voor een betaalpas en sleutels.

Wandeltights en strakke fietsbroeken

De bewegingsvrijheid van tights bij het wandelen en de trekking maken deze nauwsluitende wandelbroeken steeds populairder. Dankzij de robuustere materialen en verstevigingen op de knieën en de billen zijn de trekkingtights uitstekend bestand tegen de belastingen bij het wandelen.

Tights en leggings voor de racefiets en mountainbike zijn te herkennen aan het geÏntegreerde zitkussen. Het kussen dempt de trillingen en zorgt voor een comfortabele rit op het fietszadel. Terwijl racefietsers meestal kiezen voor knielange of enkellange tights voor een optimale aerodynamica, beschermen mountainbikers hun tights door over hun fietsbroek ook nog een stevige MTB-short te dragen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling