Met klimbroeken recht naar boven!

Klimbroeken

Natuurlijk kan men met bijna iedere broek klimmen, maar een klimbroek bied eenvoudigweg vele voordelen, die men al gauw niet meer wil missen. In tegenstelling tot normale broeken, bieden klimbroeken beduidend meer bewegingsvrijheid. Ze zijn speciaal afgestemd op de bewegingen bij het klimmen en boulderen en beperken de complexere klimbewegingen niet. Bovendien zijn ze bijzonder slijtvast en robuust, hetgeen vooral bij het rotsklimmen van belang is. Natuurlijk moet het hierbij niet ontbreken aan een spraakmakend design: Er zijn klimbroeken van veel producenten, in verschillende modellen en kleuren.

De ideale klimbroek

Een belangrijk criterium bij het uitzoeken van een klimbroek: het draagcomfort en daarmee ook de bewegingsvrijheid. Er worden zeer hoge eisen gesteld aan klimbroeken: Men moet de knie zonder problemen tot aan de borst kunnen optrekken en men moet zowel een spagaat als een split ermee kunnen maken, zonder dat de broek daarbij in de weg zit. Daarom is een wat bredere snit handig, alsook een bepaald percentage stretch of tussenstukken uit elastisch materiaal op die plaatsen, die bij het klimmen extra belast worden, zoals bijvoorbeeld de knieën. De meeste modellen hebben bovendien reeds voorgevormde knieën, om een maximale bewegingsvrijheid te waarborgen.

Daar klimbroeken bijna altijd met een klimgordel gedragen worden, moet het model aan extra eisen voldoen: op plekken waar de gordel rust, mogen zo min mogelijk vouwen ontstaan. Verder moeten de zakken van de klimbroek ook met gordel goed bereikbaar zijn.

Klimbroeken zijn er in verschillende lengtes. In de zomer kan een korte klimbroek aangenamer zijn, echter zijn broeken, die tot onder de knie komen, geschikter. Zo wordt de knie door een extra laag beschermd, wanneer ze eens bij het klimmen gebruikt moet worden. Lange broeken zijn vaak ook geschikter op de heenweg, bijvoorbeeld wanneer deze door het struikgewas leidt.

De stof waarvan klimbroeken gemaakt worden

Klimmen is een sport, waarbij men ook wel eens aan het zweten komt - met name in de zon. Daarom is ademend materiaal gewenst. Wat betreft de verdere eisen, hebben klimbroeken het niet gemakkelijk: ze moeten slijtvast zijn en bestand zijn tegen klimmen op rotsen. Voor de bergbeklimmer moeten ze echter licht, zacht en flexibel zijn.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.