Goede fleecebroeken weerstaan de vrieskou

Fleecebroeken

Goede fleecekleding, bestaande uit een fleecebroek, een fleecevest of een fleecetrui, is onmisbaar voor liefhebbers van de winter en diegenen die bij koude temperaturen graag buiten in de natuur en in de bergen zijn. Of het nu is tijdens het winterwandelen, skiën, snowboarden, bij alpine tochten, bergbeklimmingen of op expeditie in zeer koude gebieden, een goede en lichte fleecebroek hoort in ieder geval in je bagage thuis. Zo heb je altijd een extra laag isolatie voor je benen bij de hand. Met een passende fleecebroek kan je de vrieskou aan.

Fleece: meer dan alleen een warme stof

Fleece is tegenwoordig niet meer weg te denken wanneer het gaat om functionele materialen. Fleecestof wordt gemaakt van polyestervezels en heeft verschillende nuttige eigenschappen voor outdoor- en bergsporten. Fleecebroeken, fleecevesten en fleecetruien nemen nauwelijks vocht op en als dat toch gebeurt, drogen de polyestervezels bijzonder snel. Het pluizig zachte gevoel van een fleecebroek op de huid zorgt bovendien voor de nodige warmte-isolatie onder koude omstandigheden. Fleecebroeken beschermen je lichaam dus tegen onderkoeling. Bovendien is fleecestof veruit lichter, huidvriendelijker en daarnaast onderhoudsvriendelijker dan conventionele wol of een dikke katoenen stof.

Gebruiksmogelijkheden van fleecebroeken

Fleecekleding zoals fleecebroeken, fleecevesten of fleecetruien worden hoofdzakelijk gebruikt bij sportieve outdooractiviteiten en in combinatie met koude temperaturen. Een fleecebroek kan bovendien ook goed worden gedragen wanneer je niet in beweging bent. Bijvoorbeeld op koude avonden in de tent, tijdens een bivak of een verblijf in een berghut in de Alpen. Bij het laagjesprincipe worden fleecebroeken meestal als tweede of derde kledinglaag gedragen. Mocht het toch te warm worden, dan kun je door het uittrekken van een kledinglaag weer zorgen voor een optimaal klimaat.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.