Goede fleecebroeken weerstaan de vrieskou

Fleecebroeken

Goed fleecekleding, bestaande uit een fleecebroek, fleecevest, of fleecetrui, is onmisbaar voor liefhebbers van de winter en diegenen die zich bij koude temperaturen buiten in de natuur en in de bergen ophouden. Ongeacht of tijdens winterwandelen, skiën en snowboarden, op hoogtetours, bij bergbeklimmen of op expeditie in zeer koude gebieden - een goede en lichte fleecebroek hoort in ieder geval in de bagage en desgewenst als extra laag isolatie om de benen. Met de passende fleecebroek voor dames en heren kan de vrieskou tenslotte komen.

Fleece - de stof waarvan warme dromen zijn gemaakt

Fleece is bij de huidige functionele materialen niet meer weg te denken. De fleecestof die gemaakt is van polyester vezels heeft bij outdoor- en bergsportactiviteiten verschillende nuttige eigenschappen: fleecebroeken, fleecejacks, en fleecetruien nemen nauwelijks vocht op en wanneer ze dit toch doen, dan drogen de polyester vezels extreem snel. Het pluizig zachte gevoel van een fleecebroek op de huid zorgt bovendien voor de nodige warmte-isolatie onder koude omstandigheden. Fleecebroeken beschermen het lichaam zodoende tegen onderkoeling. Bovendien is de fleecestof veruit lichter, huidvriendelijker en daarnaast onderhoudsvriendelijker dan conventionele wol of een dikke katoenen stof.

Gebruiksmogelijkheden van fleecebroeken

Fleecekleding zoals fleecebroeken, fleecevesten of fleecetruien worden hoofdzakelijk gebruikt bij alle sportieve outdooractiviteiten en in combinatie met koude temperaturen. Een fleecebroek wordt echter ook gedragen wanneer je niet in beweging bent. Bijvoorbeeld op koude avonden in de tent, tijdens je oponthoud in een hooggelegen berghut, in het bivak of in de winterkamer van een alpenhut. Bij het laagjesprincipe worden fleecebroeken daarom doorgaans als tweede of derde laag kleding gedragen. En mocht het toch eens te warm worden dan kun je door het uittrekken van afzonderlijke lagen weer een optimaal klimaat instellen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.