Praktisch en lonend voor overtuigde fietsers: fietskarren

Fietskarren

In het dagelijks leven om te winkelen, tijdens een fietsvakantie om bagage te vervoeren, onderweg met de kinderen of voor naar een picknick met vrienden ... Fietskarren zijn geschikt voor alle fietsers die hun fiets als favoriete vervoersmiddel beschouwen. Het design van goede aanhangers is aerodynamisch, zodat het rijgedrag maar weinig wordt beïnvloed.

Fietskarren voor kinderen en bagage.

De uitrusting van een fietsaanhanger is afhankelijk van het betreffende gebruiksdoel. Wanneer je kleine kinderen hebt die zelf nog niet kunnen fietsen is het de moeite waard om een kinderfietskar te kopen. Deze zijn comfortabel gevoerd en hebben veiligheidskenmerken, zoals een veiligheidsgordel, een babyschaal met zitkussen en een rolbeugel.
Heb je maar één auto of helemaal geen auto, wordt de bagagedrager van je fiets bij het boodschappen doen vaak (te) zwaar belast. Volumineuze, zware voorwerpen, zoals kratten, kunnen veiliger en comfortabeler met een fietskar met geschikt laadvermogen worden vervoerd. Goede modellen kunnen in een paar stappen worden omgevormd. Er zijn bijvoorbeeld kinderfietskarren die in een bagagekar veranderen door de rugleuning en het scherm te verwijderen. Voor hondenbezitters zijn er speciale hondenfietskarren, waarin je viervoeter kan worden meegenomen op een tocht.

Waarop je moet letten bij de aankoop

Net als bij een auto is een fietskar een langdurige investering. Hij dient dan ook betrouwbaar en gemakkelijk repareerbaar te zijn. Voor hoogwaardige modellen van topmerken zoals Thule is het vinden van reserveonderdelen geen enkel probleem. Aan slijtage onderhevige onderdelen zijn eenvoudig te verkrijgen en kunnen gemakkelijk worden verwisseld.
Daarom geldt bij fietskarren, net als bij andere fietsaccessoires: goedkoop is duurkoop. Of je gaat je uiteindelijk aan ontbrekende details ergeren, zoals een handrem wanneer de aanhanger er uit zichzelf vandoor gaat nadat je hem hebt neergezet. De koppeling kan als dissel voor aan de zadelpen of voor aan de naaf van het achterwiel zijn geconstrueerd. Een naafkoppeling heeft het voordeel dat de aanhanger doorgaans minder schommelt en dat de krachten die op het frame werken geringer zijn.

Een zinvolle uitrusting voor extra gebruiksmogelijkheden en meer gebruiksgemak

Aanvullende accessoires zoals extra wielen zorgen ervoor dat een kinderfietskar ook zonder fiets kan worden gebruikt, aangezien hij zo als een kinderwagen kan worden geduwd. Voor een goed rijcomfort bij wisselende belading en verschillende lasten is een model met verstelbare vering aangeraden. Stevige spaakwielen horen in ieder geval tot de standaarduitrusting. Behalve met een as dient een fietsaanhanger te zijn uitgerust met een handgreep om hem voort te duwen. Zo kunnen de boodschappen thuis, net als met een winkelwagen, gemakkelijk tot aan de deur worden geduwd.
Naast de basisuitrusting zijn kenmerken voor de veiligheid nuttig, zoals reflecterende elementen aan de aanhanger zelf en aan de wielen, alsook een veiligheidsvlaggetje aan de achterkant van de fietskar.

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.