Praktisch en lonend voor overtuigde fietsers. Fietskarren

Fietskarren

In het dagelijks leven om te winkelen, tijdens de fietsvakantie om bagage te vervoeren, onderweg met de kinderen of naar de picknick met vrienden! Fietskarren zijn geschikt voor alle fietsers, die hun fiets als favoriete voortbewegingsmiddel beschouwen. Het design van goede aanhangers is aerodynamisch, hun rijgedrag wordt hierdoor weinig beïnvloedt.

Fietsaanhanger voor het vervoer van kinderen, goederen en bagage.

De uitrusting van een fietsaanhanger is afhankelijk van het betreffende gebruiksdoel. Wanneer er kleine kinderen zijn die zelf nog niet kunnen fietsen loont het zich om een kinderfietskar te kopen. Deze zijn comfortabel gevoerd en beschikken over veiligheidskenmerken zoals een veiligheidsgordel, een babyschaal met zitkussen en rolbeugel.
Heb je maar één auto, of helemaal geen auto dan wordt de bagagedrager bij het boodschappen doen zwaar belast. Volumineuze, zware voorwerpen zoals bijvoorbeeld flessenkratten kunnen veiliger en comfortabeler met een fietskar met geschikte draagkracht worden vervoerd. Goede modellen kunnen met weinige handelingen worden omgevormd. Bijvoorbeeld door de rugleuning en de kap te verwijderen, zo verandert de kinderfietskar in een transportaanhanger. Voor hondenbezitters zijn er speciale hondenfietskarren waarin je vierbener meegenomen kan worden.

Waar je voor je aankoop op moet letten

Net als bij een auto is een fietskar een langdurige investering. Hij dient dan ook betrouwbaar en gemakkelijk repareerbaar te zijn. Voor hoogwaardige modellen van topmerken zoals Thule is het aanschaffen van vervangende onderdelen geen enkel probleem. Aan slijtage onderhevige onderdelen zijn dan ook eenvoudig te krijgen en kunnen gemakkelijk worden verwisseld.
Daarom geldt bij fietskarren, net als bij overige fietsaccessoires: goedkoop is duurkoop. Of je gaat je uiteindelijk aan ontbrekende details ergeren zoals een handrem, wanneer de aanhanger er uit zichzelf vandoor gaat nadat je hem hebt neergezet. De koppeling kan hetzij als dissel aan de zadelpen of achterwielnaaf zijn geconcstrueerd. Een naafkoppeling heeft het voordeel dat de aanhanger doorgaans minder schommelt en dat de krachten die op het frame werken geringer zijn.

Een zinvolle uitrusting breidt de gebruiksmogelijkheden uit en maakt hem makkelijker in gebruik.

Aanvullende uitbreidingsaccessoires zoals extra wielen zorgen ervoor dat een zuivere kinderfietskar zonder fiets te gebruiken is, aangezien hij hiermee als een kinderbuggy geduwd kan worden. Zodat het rijcomfort bij wisselende belading en verschillende lasten klopt is een model met verstelbare vering aan te bevelen. Stevige spaakwielen horen in ieder geval tot de standaarduitrusting. Naast de as dient een fietsaanhanger te zijn uitgerust met een duwstang. Zo zijn de aankopen thuis, net als met een winkelwagentje, gemakkelijk tot aan de deur te duwen.
Naast de basisuitrusting zijn veiligheidsrelevante kenmerken zoals reflecterende elementen aan de aanhanger zelf en aan de wielen, alsmede een veiligheidsvlaggetje achteraan de aanhanger zinvol.

€5 waardebon
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Bergfreunde News abonneren
Bergfreunde News abonneren
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.