Endura Merkshop

Endura: van fietsfanaten voor fietsfanaten

Endura

Het bedrijf Endura Ltd. werd in 1992 in Edinburgh opgericht. De oprichter was, hoe kan het ook anders, een echte fietsfanaat.


Toen hij tijdens een triatlonevent in Australië zijn gehele uitrusting kwijtraakte, zag hij zich genoodzaakt naar een nieuwe te kijken. Teleurgesteld door het gebrekkige aanbod besloot hij bij terugkeer in Schotland het heft zelf in handen te nemen. Tot zover de 'legende'. Sinds de oprichting van het bedrijf produceert de onderneming hoogwaardige fietskleding en fietsuitrusting, die zich op gebied van kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid alleen met de beste laat meten.

Tegenwoordig is Endura niet meer weg te denken uit de fietswereld. De Schotten behoren tot de bekendste uitrustingsaanbieders voor fietssport binnen Europa en kunnen terugkijken op een lang succesverhaal en talrijke innovaties. Wie bij zijn fietsuitrusting geen compromissen wil sluiten en veel waarde hecht aan hoge kwaliteit, is bij deze professionals helemaal op de juiste plek!

Wat heeft Endura allemaal te bieden?

Endura heeft alles wat een fietsliefhebber begeert. Of het nu gaat om beschermers, helmen, fietsshirts of fietsbrillen, wie wil, kan voor zichzelf een complete uitrusting van producten van deze sympathieke Schotten samenstellen. Maar laten we bij het begin beginnen!

Endura

Wie de fietssport serieus wil beoefenen, mag het thema veiligheid niet vergeten. Hiervoor biedt de onderneming helmen en beschermers aan die een efficiënte bescherming bieden bij een val. Mountainbikehelmen en racefietshelmen beschermen je hoofd en vangen de kracht van een val op. Dit werkt volgens hetzelfde principe als een kreukelzone van een auto. De protectoren van de Schotse firma hebben net zo'n schokdempend effect. Voor de knieën, de armen en ellebogen of voor de scheenbenen, met de juiste bescherming kunnen fietsers zwaar letsel voorkomen!

In de kledingsector heeft Endura ook het een en ander te bieden! Bijvoorbeeld functionele fietsshirts. Deze zijn doorgaans zeer licht en hebben een nauwsluitende pasvorm. Dankzij hoogwaardig weefsel hebben ze een hoog ademend vermogen en voeren ze vocht uitstekend af. Perfect dus voor inspannende tochten!
Wie lang op een zadel zit, heeft een goed gevoerdefietsbroek nodig. Ook hier bieden de Schotten precies de juiste exemplaren. De fietsbroeken van deze fietssportprofessionals zijn net als hun shirts zeer functioneel en extreem robuust. Hoogwaardige zemen maken lange ritten een stuk aangenamer en zorgen voor een pijnvrij zitvlak.

Voor een stevige grip op je stuur biedt het merk ook fietshandschoenen. Deze zijn van flexibele, robuuste materialen gemaakt. Bovendien zijn ze ademend en voorzien van een antisliplaag op de handpalmen. Zo kan je ook in warme omstandigheden rekenen op een stevige en veilige grip. Van de handen gaan we verder naar de voeten. Endura biedt hoogwaardige fietsschoenen die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van veeleisende fietssportliefhebbers.

Endura

Kwaliteit waarmee je voor de dag kunt komen

En dat is zelfs nog lang niet alles wat de Schotten in huis hebben. Fietsschoenen, zonnebrillen of fietsjacks, Endura laat al je fietswensen in vervulling gaan. Aan kwaliteit zal het hier niet ontbreken. De onderneming gebruikt bij de fabricage van zijn producten alleen de beste grondstoffen en materialen. Alleen zo kunnen ze trouw blijven aan hun eigen principe, om alleen hoogkwalitatieve en duurzame uitrusting te maken. Tegelijkertijd werken de Schotten met fietsprofessionals, wielrenners en wereldkampioenen samen, zodat ze de kwaliteit en innovaties kunnen leveren die hun fans verdienen!

Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.