Het slechte weer trotseren met de bijpassende regenponcho

Regenponcho

Op tournee moet men voorbereid zijn op allerlei weersomstandigheden. Dit omvat ook warme kleding en een beschermende buitenlaag, die wind en water steeds tegenhoudt.
Tijdens backpacken echter, is het klassieke regenjas slechts beperkt zinvol. Enerzijds zijn er zeer hoge drukkende lasten mee gemoeid, waartegen veel hardshells op den duur gewoon niet bestand zijn, maar bovendien kunnen regenhoes en regenjas niet voorkomen, dat water tussen de rugzak en de drager van het rugsysteem omlaag vloeit. Een royaal model regencape biedt hier uitkomst.
Alles wat men moet weten over de keuze van een regenponcho, valt hieronder te lezen.

Waar moet een poncho dan aan voldoen?

De regenbescherming in de vorm van een poncho biedt in ieder geval voldoende bewegingsvrijheid en dus uitstekend draagcomfort. Bovendien is het robuuste weefsel net als bij hardshelljassen permanent waterdicht, ademend en hebben ze samengepakt compacte afmetingen.
De lichtgewicht poncho is eenvoudig mee te nemen in de rugzak en wordt desgewenst uitgepakt en als een noodregenjack over de kleding getrokken. Het is wel belangrijk dat de afmetingen van de regenponcho worden aangepast aan het volume en aan het model van de rugzak!
Maar niet alleen tijdens het backpacken is een poncho comfortabel en vermijdt deze dat het rugsysteem doordrenkt raakt. Ook wandelaars en andere atleten, die te voet meestal met stokken onderweg zijn zonder rugzak, zweren bij de klassieke regenponcho. Deze levert de droge ruimte die men nodig heeft zonder bekneld te raken.
Zelfs tourfietsers gebruiken graag een regenponcho, omdat het lange model effectief beschermt tegen sproeiwater.

Regenponcho

Details, die moeten worden overwogen bij de aanschaf

Een regenponcho bestaat in verschillende modellen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan openingen aan de voorkant of aan de zijkanten. Andere aspecten voor het variëren van de ponchovorm zijn ventilatieopties en knopen, klittenbandsluitingen of ritssluitingen. Veel modellen kunnen eenvoudig worden losgeknoopt en vervolgens worden gebruikt als tarp. Zo kan de regenponcho m.b.v. de trekkingstokken worden vastgezet als een klassieke tarp, om zo te dienen als schuilplaats.
Ook de instelbare capuchon evenals de breedte van de eventueel aanwezige mouwen moeten aan de desbetreffende vereisten voldoen.
Voor bescherming tegen nattigheid bij activiteiten zonder veel beweging, zoals tijdens vissen of gewoon stilzitten, kan men ook een regenponcho van siliconenmateriaal kiezen. Zulke modellen zijn weliswaar net als bivakzakken minder ademend, maar bieden toch een nog betere bescherming tegen slecht weer, zijn bovendien permanent waterafstotend en extreem goed bestand tegen schuren en scheuren.
Een breed model regenjas is verkrijgbaar bij Sea To Summit, Salewa of Exped.

€5 waardebon
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.