Fietsbodywarmers: lichte en comfortabele bescherming tegen het weer

Fietsbodywarmers

De tocht is in volle gang en de gure wind blaast zo hard als hij maar kan. Op de mountainbike of de racefiets gaat het er vaak turbulent aan toe. Daarom heb je kleding nodig die effectieve bescherming biedt tegen het weer, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Fietsbodywarmers zijn licht, zeer functioneel en beperken je niet in je bewegingen. Naast beschermende helmen, fietshandschoenen en comfortabele fietsbroeken, horen ook fietsbodywarmers bij een complete fietsuitrusting.

Wat moeten fietsbodywarmers kunnen?

Wanneer het weer te zacht is voor warme fietsjacks, zijn fietsbodywarmers perfect. Een goede fietsbodywarmer moet een aantal belangrijke dingen kunnen. Tenslotte wil je als fietsfan onderweg niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het belangrijkste is de bescherming tegen het weer. Fietsbodywarmers bieden beschermen tegen wind en vocht en houden je ook tijdens lichte regenbuien droog. Enkele modellen zijn bovendien volledig winddicht. Zo wordt de ijzige wind genadeloos afgeweerd, net als bij windjacks en windbodywarmers. Omdat een inspannende fietstocht zelfs de meest fitte fietser doet zweten, is ook het ademend vermogen een belangrijke factor. En daarop scoren kwaliteitsvolle fietsbodywarmers uitstekend! Hierdoor wordt ook bij etappes die veel krachtinspanning vragen een aangenaam en droog draagklimaat gegarandeerd.

Compact in te pakken en goed zichtbaar.

Wat betreft het pakformaat zijn fietsbodywarmers duidelijk koplopers. Zij zijn makkelijk en zeer compact in te pakken (sommige modellen worden geleverd met een opbergzakje). Zo passen ze zelfs nog in het laatste vrije plekje in de zadeltas.
Bij slechte licht is een goede zichtbaarheid essentieel voor de veiligheid. Reflecterende elementen zorgen er hierbij voor dat je beter wordt waargenomen in de schemering of mist. Voor iedereen die graag in het donker fietst, zijn er uitvoeringen in signaalkleuren. Veiligheid eerst!

Windafstotend, waterafstotend, licht en ademend: fietsbodywarmers hebben heel wat te bieden! Voor welke bodyarmer je ook kiest, de bekende merken als Endura, Pearl Izumi, Löffler, Mavic of Maloja kunnen overtuigen met kwaliteit en functionaliteit. Bodywarmers voor wielersport zijn er voorheren, dames en kinderen. Als je voor je volgende tocht nieuwe fietskleding gaat kopen, kun je een bodywarmer alvast op je lijstje zetten. Het is het waard!

€5 waardebon >>
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.