Fietsbodywarmers, lichte en comfortabele bescherming tegen weersinvloeden

Fietsbodywarmers

De tocht is in volle gang en de gure wind blaast zo hard als hij maar kan. Op de mountainbike of de racefiets gaat het er vaak turbulent aan toe. Dan heb je kleding nodig die effectieve bescherming biedt tegen weersinvloeden zonder aan bewegingsvrijheid in te boeten. Fietsbodywarmers zijn licht, beperken de bewegingsvrijheid niet en zijn echt sterk. Naast beschermende helmen, fietshandschoenen en comfortabele fietsbroeken, horen fietsbodywarmers bij de complete fietsuitrusting.

Wat moeten fietsbodywarmers kunnen?

Altijd wanneer het weer te zacht is voor warme fietsjacks, speelt de fietsbodywarmer een rol! Een goede fietsbodywarmer moet een aantal belangrijke dingen kunnen. Tenslotte wil de fietsliefhebber onderweg niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Het belangrijkste: bescherming tegen weersinvloeden. Fietsbodywarmers beschermen tegen wind en vocht en houden fietsliefhebbers bij lichte regenbuien droog. Enkele modellen zijn bovendien volledig winddicht. Zo wordt de ijzige wind genadeloos afgeweerd, net als bij windjacks en bodywarmers. Omdat een inspannende fietstocht zelfs de meest fitte fietser laat zweten speelt het ademend vermogen ook een belangrijke rol. En dat beheersen hoogwaardige fietsbodywarmers met gemak! Hierdoor wordt ook bij etappes die veel krachtinspanning kosten een aangenaam en droog draagklimaat gegarandeerd.

Compact in te pakken en goed zichtbaar.

Wat betreft de afmeting van de verpakking zijn fietsbodywarmers duidelijk koplopers. Zij zijn uitstekend in te pakken (sommige modellen worden geleverd met een bagagezak) en laten zich tot een minimale afmeting reduceren. Zo is er zelfs in de laatste kier van de zadeltas nog een vrij plaatsje voor hen te vinden. Bij slechte licht is een goede zichtbaarheid een essentiële veiligheidsfactor. Reflecterende elementen zorgen hierbij voor een betere lokalisering bij schemering of mist. Voor iedereen die graag in het donker fietst zijn er exemplaren die voor dit doel in signaalkleuren zijn uitgevoerd. Veiligheid staat voorop!

Windvast, waterafstotend, licht en ademend, fietsbodywarmers hebben het een en ander op hun kerfstok! Ongeacht voor welke bodywarmer de fietser kiest, de bekende merken als Endura, Pearl Izumi, Löffler, Mavic of Maloja kunnen overtuigen met hun kwaliteit en functionaliteit. De bodywarmers voor de wielersport zijn er voor heren, dames maar ook voor de fietsers van de komende generatie. Wie zich voor de volgende tocht in nieuwe fietskleding gaat steken kan alvast fietsbodywarmers noteren. Ze zijn de moeite waard!

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.