Van de natuur genieten met een goede outdoorbodywarmer

Outdoor Bodywarmers

Wanneer het in de herfst langzaam kouder wordt of in de lente nog frisjes is, is dat het beste weer voor een kwalitatieve outdoorbodywarmer. Een goede outdoorbodywarmer houdt het bovenlichaam warm en biedt door de vrijgelaten armen duidelijk meer bewegingsvrijheid dan een gewone outdoorjas. Veel outdoorbodywarmers bieden veel warmte en zijn een prima alternatief voor een outdoorjas, maar doen ook dienst als extra laag kleding. Zo kan een outdoorbodywarmer ook als extra isolatielaag onder een jas gedragen worden.

Kiezen is moeilijk - welke outdoorbodywarmer voor welke gelegenheid?

Het aanbod van goede outdoorbodywarmers is groot, maar dat is geen reden om wanhopig te worden. Voordat u een outdoorbodywarmer koopt, moet u zeker zijn wat hij moet kunnen en voor welke activiteit u hem nodig heeft. Zo maakt u in een handomdraai de juiste keuze!

Een outdoorbodywarmer moet in de eerste plaats robuust zijn, maar tegelijk nog een hoog draagcomfort bieden, want met alle functionaliteit moet de bodywarmer natuurlijk ook comfortabel blijven. Outdoorbodywarmers moeten vooral het lichaam warm houden, ademen en in het beste geval ook winddicht zijn.

Wanneer de herfst aan de deur staat, is een fleecebodywarmer de perfecte keuze. Hij houdt het lichaam warm, is erg licht, zijn compact en meestal niet al te duur. Ze drogen extreem snel en transporteren vocht weg van het lichaam. Fleecebodywarmers kunnen bovendien ook nog als extra laag onder een outdoorjas gedragen worden.

Is het buiten stormachtig, dan kiest u best voor een softshell bodywarmer. Door hun winddichte membraan bieden ze een optimale bescherming zonder hun ademend vermogen te verliezen. De ideale outdoorbodywarmer wanneer de koude wind tijdens het klimmen stoort.

Bij lage temperaturen is een gevoerde bodywarmer de beste keuze. Door middel van moderne Primaloft kunstvezel-voering bieden ze een optimale isolatie. Deze soort outdoorbodywarmers kunnen ook een keer nat worden, zonder dat - zoals bij dons - de voering verplakt en daardoor niet meer verwarmt.

Wanneer het toch ijskoud wordt, is de donsbodywarmer onoverwinnelijk. Een outdoorbodywarmer die met dons gevoerd is, biedt veruit het meeste warmte en houdt u daarom bijzonder warm. Zo houdt ook vrieskou u niet tegen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.