Veelzijdig en praktisch: Bodywarmers voor wandelingen en/of trekkingtochten horen thuis in elke uitrusting

Bodywarmer wandelen

Iedereen kent het wel - het weer schommelt een beetje op en neer, het is wisselvallig en je weet niet of het nou de koele of de warme kant opgaat. En als een frisse wind de zaak dan ook nog eens extra bemoeilijkt, is het eigenlijk te koud om met een onbeschermd bovenlichaam op pad te gaan. Bodywarmers voor wandelingen zijn in deze situatie de perfecte oplossing!
Vooral bij weersovergangen zijn de echte wandeljacks meestal nog net iets te warm, maar aan de andere kant voelt het vaak ook niet goed om compleet zonder jack te vertrekken. Met een bodywarmer is dat probleem van tafel en kun je tegelijkertijd goed beschermd aan je wandeling beginnen. Afhankelijk van het model zorgen de bodywarmers voor volledige windbescherming en een aangename isolatie.
Veel wandel- en trekkingbodywarmers bestaan uit fleece, een materiaal dat niet alleen warm houdt, maar ook beschikt over een ademend vermogen. Die laatste eigenschap is met name praktisch als je onderweg veel kledingstukken over elkaar heen draagt of als er zware tours op het programma staan. Fleecebodywarmers zijn super veelzijdig en mogen in je wandeluitrusting beslist niet ontbreken.

Koude temperaturen? Kies dan voor softshell, dons en windstoppers

Maloja, Patagonia en Rab, om een paar van de vele fabrikanten te noemen, weten precies welke kwaliteiten een outdoorbodywarmer moet hebben. Afhankelijk van het gebruiksdoel zijn de lichte varianten winddicht of windafstotend, waterdicht of waterafstotend en daarnaast beschermen ze het bovenlichaam tegen kou.
Een donsbodywarmer kan heel compact in een rugzak worden opgeborgen en komt met name van pas als reserve bij plotselinge weersveranderingen. En dankzij het speciale bovenmateriaal fungeren de bodywarmers ook nog eens super goed als windjack.
Bij meerdaagse tochten of wisselende weersomstandigheden kan het slim zijn om een gevoerde bodywarmer of een wollen bodywarmer te dragen. Primaloft en natuurlijke functionele vezels behouden hun warmte-isolerende functie namelijk ook in natte toestand.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief
Abonneer je op de nieuwsbrief
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.

We gebruiken cookies om je shoppingervaring te verbeteren. Als je onze website gebruikt, ga je akkoord met het gebruik van cookies.