Vast en zeker de juiste klimgordel

KlimgordelsHet sportklimmen in de hal of aan de rotswand wordt steeds populairder, net als alpiene hoogtetours met meerdere touwlengtes. Want hoge rotswanden en ongerepte bergtoppen oefenen sinds mensenheugenis een grote aantrekkingskracht op mensen uit. Om ze te kunnen bedwingen heb je meer dan alleen handigheid en uithoudingsvermogen nodig; veel hangt van de juiste uitrusting af. Daaronder valt de helm, ijspikkel, het touw en vooral de klimgordel. De klimgordel zorgt voor houvast en is een element van de persoonlijke veiligheidsuitrusting.

Niet iedere klimgordel is hetzelfde.

Klimgordels worden in uiteenlopende uitvoeringen aangeboden. Zo zijn er de pure sportklimgordels voor de hal en het gebergte, klimgordels voor vrouwen, kindergordels en zogenaamde compleetgordels, die nog een extra borstgordel hebben. Damesklimgordels en kinderklimgordels zijn qua maat en pasvorm op de ergonomie van lichamen van vrouwen resp. kinderen aangepast. Ook bij het beroepsklimmen zijn er speciale klimgordels, die bijv. hoveniers en boomverzorgers bij het snijden van bomen de nodige veiligheid bieden. Verder zijn er ook ultralichte gordels, die vooral voor extreemsporters gemaakt zijn.

Simpel of comfortabel - klimgordels voor iedere smaak

Klimgordels zijn er zowel in een comfortabele, alsook in een eenvoudige versie. Terwijl eenvoudige modellen vaak alleen been- of heuplussen hebben, zijn moderne sportklimgordels zacht gevoerd en flexibel instelbaar. Daardoor wordt onaangenaam afknellen of schuren bij belasting vermeden en kan de gordel ook comfortabel over een dikke laag kleding worden gedragen. Bij veel klimgordels kun je bovendien het inhaakpunt verschuiven en de beenlussen verstellen. Per gebruiksdoel voldoet de klimgordel ook aan de belangrijke taak als drager van het materiaal. Voor het voorklimmen op de rots zijn er talloze, opzij aangebrachte materiaallussen met genoeg plaats voor klimsets, karabiners, reepsnoeren, nuts en ander materiaal.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.