Kinderklimgordels brengen kleine bergbeklimmers naar hogere sferen

Kinderklimgordels

Speciaal gemaakte klimgordels voor kinderen zorgen ervoor dat de kleine klimmers veilig aan de rotsen hangen. Speciale kindergordels voor kleine alpinisten en bergbeklimmers kunnen niet alleen worden gebruikt bij het traditionele sport- en rotsklimmen, maar ook bij klettersteigen en op alpiene terreinen. Met de juiste kinderklimgordel hoeven ouders die graag klimmen hun kinderen niet achter te laten. In plaats daarvan kunnen ze hen gewoon meenemen naar het volgende klimavontuur!

Kenmerken van een technische klimgordel voor kinderen

Kindergordels doen qua veiligheid en gebruiksvriendelijkheid niet onder voor klimgordels voor volwassenen! De speciale klimgordels voor kinderen zijn volledig verstelbaar, gemakkelijk te bedienen en voorzien van een veilige terugloopzekering of zelfblokkerende gesp. Bovendien zijn de kindergordels aangepast aan het lichaam van de kinderen. Zo hebben vele modellen extra smalle en sterke gordelbanden, een roterende gordelband aan de heupgordel voor een optimale centrering van het inhaakpunt of gordelbanden met kunststof verstevigd, zodat de gesp niet rafelt. Bovendien ligt het inhaakpunt bij een kinderklimgordel hoger, zodat het zwaartepunt van het lichaam naar boven wordt verlegd. Dit zorgt ervoor dat het bovenlichaam niet naar achteren valt.

Combigordel versus kinderzitgordel

Bij de aankoop van een kinderklimgordel kun je kiezen tussen een combigordel en een zitgordel voor kinderen. Verschillende fabrikanten bieden intussen beide modellen als speciale kinderklimgordel aan. Het verschil tussen een combigordel en een zitgordel voor kinderen: combigordels omsluiten het lichaam van het kind nóg beter en zorgen ervoor dat het zwaartepunt van het lichaam nog meer naar boven verschuift. Als de kleine klimaap aan het touw hangt, dan heeft hij niet meer de neiging om naar achteren te leunen. Bovendien zijn combigordels iets universeler en kan de maat worden versteld. Zit- of heupgordels voor kinderen zijn de sportieve variant van de kinderklimgordels. Kinderheupgordels zijn eveneens volledig verstelbaar en kunnen veilig en snel worden versteld. Ook bij de heupgordels kun je het inbindpunt ongeacht de grootte variabel en nauwkeurig positioneren. Met de juiste kindergordel kunnen de jonge klimmers veilig naar de bergtop klimmen.

€5 waardebon
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Abonneer je op de nieuwsbrief &
ONTVANG EEN €5-WAARDEBON
Direct €5 korting
op je volgende bestelling
Nee, dankjewel.