Klimhandschoenen

Klimhandschoenen

Klimhandschoenen heb je normaal gezien niet nodig om te klimmen, maar ze bieden wel bescherming bij het zekeren, en abseilen. Ze worden ook bij het klettersteigen gedragen. De merken Black Diamond, Outdoor Research en Camp hebben een ruim assortiment aan verschillende soorten handschoenen. Hier geven we je een overzicht:

Hantering van het touw: bescherming is het allerbelangrijkste

Veel klimaccessoires draaien om bescherming en extra veiligheid. Omdat bij de hantering van touwen veel wrijving en ook hitte kan ontstaan, helpen handschoenen je handen te beschermen. Afhankelijk van het type zijn ze voorzien van klittenbandsluitingen en zijn ze gemaakt van slijtvaste kunststofmaterialen of leer. Zo kunnen ze langdurige bescherming bieden. De remhandschoenen zitten normaal gezien strak rond je handen en bieden ongelooflijk veel grip dankzij de rubberen inzetstukken.

Klettersteigen: nooit meer blaren en kwetsuren

Met klettersteigen moet je je handen veel gebruiken. Na een dag geklim kan het zijn dat er blaren op je handpalmen te zien zijn. Black Diamond heeft daarom een ruim aanbod aan klettersteighandschoenen. Deze gaan van flexibele handschoenen met flap voor de vingertoppen in de winter, leren vingerloze handschoenen tot dikke winterhandschoenen voor winters klettersteigen. De handschoenen beschermen niet alleen de handpalmen tegen drukpunten en losse ijzersplinters. Het buitenmateriaal beschermt je handen ook tegen het weer.

Speciaal gebruik: handschoenen om te barstklimmen

Een erg bijzondere soort handschoen zijn handschoenen die speciaal gemaakt zijn om te barstklimmen. Omdat je handen bij deze klimtechniek regelmatig in spleten worden vastgeklemd, beschermen de handschoenen voornamelijk je handpalmen tegen drukpunten en schaafwonden. Handschoenen om te barstklimmen zijn normaal vingerloos, zodat ook "normale" klimpassages mogelijk zijn met de handschoenen. Alleen voor grote grepen met veel wrijving zijn de handschoenen niet geschikt.

De modellen bieden veel flexibiliteit

In het algemeen zijn vele handschoenmodellen flexibel te gebruiken, dus niet voor maar één discipline. Wie op zoek is naar handschoenen, moet toch goed nadenken over het gebruiksdoel. De modellen zijn namelijk veelzijdig, maar maken toch vaak indruk met innovatieve oplossingen. Een duidelijk buitenbeentje in het assortiment handschoenen zijn de handschoenen om te barstklimmen. Deze zijn namelijk speciaal gemaakt voor dit gebruik.

€5 waardebon